,,Trebuie să vă faceţi meseria cu dăruire, să fiţi în permanenţă în mijlocul comunităţii”

      Analiza activităţii desfăşurate de efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara în cursul anului 2017 a sublinat  faptul că poliţiştii hunedoreni s-au implicat cu profesionalism şi responsabilitate în organizarea şi desfăşurarea, la nivel judeţean, a unor acţiuni ce au vizat creşterea autorităţii Poliţiei şi asigurarea respectării legii, întărirea prezenţei echipelor de patrulare în zonele de interes, pentru prevenirea posibilelor activităţi infracţionale.  În anul 2017, activitatea I.P.J. Hunedoara a fost focalizată pe îndeplinirea obiectivelor Poliţiei Române, precum şi a celor stabilite în Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică 2015 – 2020.

Conform bilanţului prezentat de comisarul şef Gabriel Ovidiu Bîrlea, şeful IPJ Hunedoara, în anul 2017, poliţiştii hunedoreni au efectuat în anul 2017,  68 de razii, şi peste 20.000 de acţiuni şi controale, în urma cărora au fost descoperite, în flagrant delict, 669 de infracţiuni. S-a  intervenit la peste 12.400 de solicitări primite de la cetăţeni prin Numărul Unic de Urgenţă 112, în peste 90% dintre cazuri, intervenţia realizându-se în mai puţin de 10 minute.  Pozitiv este faptul că activităţile cu caracter preventiv ale poliţiştilor au condus la o scădere cu 4% a infracţiunilor de furt, în cazul furturilor din autoturisme scăderea fiind şi mai semnificativă, de 11%, faţă de anul anterior. La şedinţa de bilanţ a IPJ Hunedora au participat  oficialităţi judeţene şi locale, directori de instituţii, parteneri, etc.  Consiliul Judeţean Hunedoara a fost reprezentat la acest eveniment de către vicepreşedintele Daniel Andronache. Acesta le-a trasmist un mesaj de felicitare pentru întreaga activitate derulată pe parcursul anului 2017 şi i-a încurajat să fie mai alături de comunităţile în care-şi desfăşoară activitatea.

„Suntem conştienţi cu toţii că Poliţia Română, inclusiv structura din judeţul Hunedoara, se confruntă de ceva vreme cu o lipsa acută de personal, iar misiunile sunt din ce în ce mai diversificate şi riscante. Însă profesionalismul dumneavoastră, faptul că aţi acţionat cu responsabilitate, tact şi pricepere în munca de teren a contribuit la succesul activităţii din anul trecut. Credem că de un real ajutor pentru rezolvarea crizei de resurse umane este şi decizia Ministerului Afacerilor Interne de a modifica durata de şcolarizare a agenţilor de la doi ani la un an. Este un prim pas spre normalitate şi spre reaşezarea lucrurilor în sistemul de ordine publică. Şi mai credem că incidentele izolate care au afectat în câteva rânduri imaginea Poliţiei nu vă descurajează, nu vă fac temători. Trebuie să vă faceţi meseria cu dăruire, să fiţi în permanenţă prezenţi în mijlocul comunităţii pe care trebuie să o protejaţi, în mijlocul cetăţenilor pe care trebuie să-i apăraţi. Doamnelor şi domnilor politişti, aflaţi în slujba cetăţeanului şi a statului, vă respectăm şi vă suntem alături în activitatea desfăşurară zi de zi. Nu ne ferim să vă felicităm pentru rezultatele bune obţinute, să felicităm echipa aflată la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Nu ne ferim nici să vă criticăm atunci când apar disfuncţionalităţi. Credem că doar în acest fel colaborarea dintre instituţiile noastre va fi una reuşită, bazată pe încredere şi respect reciproc. Doamnelor şi domnilor poliţişti, fiţi fermi în aplicare legii, respectaţi-vă colegii, colegele, respectaţi cetăţenii care vă cer ajutorul. Numai în acest fel veţi căpăta respect şi încredere din partea oamenilor simpli!”, a ţinut să  conchidă vicepreşedinte Consiliului Judeţean, Daniel Andronache.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: