Gloriile fotbalului românesc vor fi prezente la Memorialul „Michael Klein”

   O mare parte dintre fotbaliştii României şi-au confirmat prezenţa la comemorarea a 25 de ani de la moartea marelui fotbalist Michael Klein.  Dumitru Moraru, Florin Prunea, Bogdan Stelea, Iosif Rotariu, Gică Popescu, Ioan Sabău, Rodion Cămătaru, Dănuţ Lupu, Florin Răducioiu, Marcel Coraş, Ionuţ Lupescu, Miodrag Belodedici, Ciprian Marica, Victor Piţurcă, Gheorghiţă Geolgău, Ion Zare şi Basarab Panduru  şi-au confirmat prezenţa la Memorialul „Michael Klein” organizat de către Primăria Hunedoara şi Consiliul Judeţean.

Evenimentului i s-a alocat suma 20.000 de lei, sumă suportată din bugetul Consiliului Judeţean. Pe data de 2 februarie, la Hunedoara, aproape de intrarea în stadion, va fi dezvelită statuia lui Michael Klein, iar de la ora 15:30, în sala de sport a Colegiului „Traian Lalescu” va avea loc un meci demonstrativ între „generaţia de aur” a Corvinului şi „generaţia de aur” a Naţionalei de fotbal a României.

„Deşi era la origine neamţ era mai român ca toţi românii. Nu a jucat slab niciodată. Dădea totul pe teren atât pentru Corvinul cât şi pentru naţională. La 20 de ani era căpitan. L-am arbitrat la un meci amical înainte de revoluţie la Vulcan la un joc Minerul Paroşeni – Corvinul.  Îmi aduc aminte că jucătorul Dodenciu l-a accidentat printr-o intrare violentă şi l-am eliminat. L-am mai arbitrat la un meci Craiova – Dinamo, 1-0, Klein a fost cel mai bun din echipa Dinamo. Dacă voi fi invitat la evenimentul de pe 2 februarie voi lua parte cu mare drag. Ar fi bine să mai avem jucători aidoma lui Mişa, să aibă caracterul lui, un jucător care trata toate meciurile la fel. Pentru el nu exista adversar slab sau puternic„, a declarat Ioan Danciu. (L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: