Din 15 ianuarie, un proiect important începe la Lupeni

În data de 15 ianuarie a.c.  administraţia public locală a municipiului Lupeni va demara un amplu proiect de dezvoltare locală, care vizează în special populaţia defavorizată a localităţii.

     Primarul municipiului Lupeni a semnat începerea proiectului cu o valoare de peste şapte milioane de euro. „Este un proiect complex care va avea un impact deosebit în rândul comunităţii. Vom duce copiii la şcoală, la grădiniţă, vom reabilita  policlinica veche, câteva apartamente. Vor fi implicaţi aproximativ 1200 de locuitori, vom înfiinţa 10 până la 15 firme care să coopteze 250 de angajaţi. Vom acorda 500 de mese zilnic pentru copii din comunitate, 1000 de cetăţeni vor primi asistenţă medicală. Vom angrena în acest proiect şi instituţiile de învăţământ. Ne dorim să devenim o localitate verde şi avem în vedere şi plantare a câtorva mii de puieţi şi ne dorim să înfrumuseţăm şi zonele pietonale. Angrenând în acest proiect mai multe categorii sociale, comunitatea va avea de câştigat”, a ţinut să precizeze primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.

Proiectul ,,BAHTALO – Împreună combatem sărăcia şi discriminarea”, iniţiat de Primăria municipiului Lupeni, un proiect în valoare de 26.858.967,39 lei s-a aflat pe lista proiectelor care au primit  finanţare de la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman. Programul are ca scop reducerea numărului de persoane marginalizate din comunităţi marginalizate, în care există populaţie aparţinând minorităţii romă (acele comunităţi în care populaţia aparţinând minorităţii romă reprezintă minim 10% din totalul populaţiei la nivelul comunităţii) aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială şi ca valoare ocupă locul doi, la nivel naţional, în lista celor 35 de proiecte care au primit finanţare.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: