Politica „pumnului în gură” primează la români

După scandalurile iscate între medicii de familie şi CNASS, se cuvine să aducem la cunoştinţa opiniei publice şi pacienţilor asiguraţi, că noul contract cadru prevede faptul că „un  medic de familie are dreptul să consulte  doar 20 de pacienti pe zi, în timp ce reţetele pentru bolnavii cronici nu se mai eliberează pe fiecare boală, ci pe bolnav. Contractul cadru prevede  totodată şi eliberarea unei singure reţete pentru un  pacient, şi nu tratamentul necesar pentru fiecare boala cronică,  asta în timp ce reţetele ar urma să fie eliberate odată la trei luni”.

„Politica de forţă, a ,,pumnului în gură şi a capului pe chituci” nu are şanse de izbândă, pe termen lung. Cauzele acestei crize nu au fost rezolvate, nici pe departe. Ele persistă şi vor genera noi conflicte. Cei mai mulţi dintre înfrânţi, acum îşi ling rănile. Se vor regrupa, în curând, se vor gândi la noi strategii, se vor organiza mai bine… Alţi medici de familie vor renunţa la luptă. Sunt cei care nu au participat nici acum la protest, cei care s-au obişnuit cu lanţul din jurul gâtului şi care nu găsesc puterea şi tăria să gândească altfel, sau sunt medici de familie angajaţi în marile centre medicale, fără independenţă de decizie. Iar unii dintre combatanţii acestor zile vor pleca spre zări străine, să îngrijească pacienţii altor naţii. Să primească acolo recunoaştere, respect şi să poată trăi o viaţă demnă”, a ţinut să ne transmită medicul Geta Nistor.

Mai de frică sau de nevoie şi  medicii de familie hunedoreni,  vor oferi începând de astăzi, 12 ianuarie a.c.,  consultaţii pacienţilor. Dar,  contractul cu CNAS a fost încheiat doar până la finele lunii martie 2018… după această dată vom vedea ce v-a mai fi… şi cine pierde?

Asiguratul şi cel care ar trebui să beneficieze de asistenţă medicală conform standardelor şi contribuţiilor plătite conform prevederilor legale.   Angella Dumitrascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: