S-a dat startul înscrierilor pentru Retezat Sky Race

  Pentru o perioadă de trei zile: 10,11 şi 12 ianuarie s-a dat startul înscrierilor  la una dintre cele mai atractive competiţii care au loc  la noi în zonă. Este vorba despre competiţia Retezat SkyRace Intersport Masivul Retezat  îşi aşteaptă şi în acest an pentru a şaptea oară oaspeţii.

Pe 16 iunie va avea loc startul Retezat SkyRace Intersport. Vârful Custura, acum semeţ în faţa viscolului, mângâiat de norii care îl vizitează aproape zilnic, veghează împrejurimile, păstrându-le intacte pentru cei 1.200 de alergători care vor veni în vară să alerge lângă Cheile Buţii.

Printre noutăţile evenimentului din acest an, amintim: categorii de vârstă şi la traseul Buta, nu se vor mai premia câştigătorii de la Open General şi la categorie, iar primul alergător care ajunge la podul de peste Jiu (traseul Custura) va primi un premiu în bani.  Retezat SkyRace Intersport este un concurs de alergare montană, de skyrunning, care se desfăşoară în Munţii Retezat, la Cheile Buţii, Uricani, Hunedoara, şi care propune trei trasee. „Custura” este recomandat alergătorilor cu experienţă montană, are 28 de kilometri (9 kilometri de creastă alpină) şi 2.300 de metri diferenţă pozitivă de nivel şi un timp limită de parcurgere de 8 ore (cel mai înalt punct atins va fi vârful Custura, 2.457 de metri). „Buta” are o lungime de 23 de kilometri (5 kilometri de creastă alpină), 1.400 de metri diferenţă pozitivă de nivel şi timp limită de parcurgere de 6 ore. „Valea Mării” are o lungime de doar 7 kilometri şi 300 de metri diferenţă de nivel.(L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: