Regal de colinde la Palatul Cultural din Lupeni

       Palatul Cultural din municipiul Lupeni găzduieşte acum, în luna decembrie, variate programe cultural artistice şi caritabile, susţinute de diferite ong-uri reprezentative din municipiul Lupeni, dar şi de reprezentanţii diferitelor culte care există în localitate.

În atmosfera duhovnicească creată de versul duios al colindelor străbune şi de minunatele cântări bisericeşti, ne apropiem cu paşi repezi, cu emoţie sfântă de staulul Betleemului unde, în urmă cu peste 2000 de ani, s-a născut Mântuitorul, Isus Cristos, Biruitorul.

Primii care au adus cântări de slavă  au fost reprezentanţii Bisericii Penticostale Maranata din Lupeni, care au oferit  publicului spectator un inedit concert de colinde.

Al doilea eveniment a fost spectacolul de caritate organizat de Protopopiatul Ortodox Român din Petroşani în colaborare cu Primăria şi Consiliul local al municipiului Lupeni. Sala a fost arhiplină. Deschidearea evenimentului i-a apartinut protopopului Petrache Creţu, care i-a readus pe cei prezenţi, din timpul actual al zilelor noastre, în timpul în care, omenirea aştepta acum 2000 de ani, Naşterea Domnului Isus Cristos. Concertul de colinde a fost unul de înaltă ţinută artistică şi duhovnicească, protagoniştii, în general cadre didactice şi alte categorii sociale, fiind aplaudaţi la scenă deschisă de cei prezenţi.

Finalul a fost unul înălţător, pentru că, toţi cei prezenţi, de la mic până la cel mai mare, alături de corurile prezente în spectacol, au cântat la unison colindul „O, ce veste minunată”.

Iar astfel de concerte susţinute de reprezentanţii cultelor din    municipiul Lupeni, reprezintă adevărate acte misionare şi de promovare a   culturii creştine, cu un impact major în comunitate. Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: