Poveste de Crăciun şi la Uricani

    Vineri, 14 decembrie, la Crucea Roşie subfiliala din Uricani s-au mai scris câteva randuri în  „Poveste de Crăciun” un proiect de suflet al subfilialei care se derulează de 8 ani, datorită implicării şi solidarităţii voluntarilor de Cruce Roşie.  La sediul Crucii Roşii Uricani s-au putut auzi, vineri, glasuri de copii, ce cântau cu bucurie pentru Moş Crăciun. Copiii au venit însoţiţi de părinţi şi cadre didactice în cadrul activităţii „Iată vine Moş Crăciun” din cadrul proiectului educaţional umanitar „Poveste de Crăciun” 2017.  Acestia au pregătit un  inedit program artistic şi timp de câteva minute l-au strigat şi aplaudat pe Moş Crăciun care,  a venit cu desaga plină de cadouri tocmai de la Polul Nord. Voluntarii i-au aşteptat pe micii musafiri cu bomboane, ciocolată, portocale şi clementine la bradul Cruci Roşii.

Veselia, bucuria şi voia bună sunt cuvintele care au marcat aceasta zi frumoasă.           Responsabil pentru aceste zâmbete şi bucuria acestor copilaşi  a fost  unul din sponsorii subfilialei de Cruce Roşie Uricani, dl Birgir Andreasen  un om de afaceri din Insulele Feroe.

Însă,  ”Povestea de Crăciun” nu s-a terminat aici. În data de 19 decembrie copii de la casa de copii din Uricani au primit vizita voluntarilor şi timp de câteva minute s-a simţit adevăratul spirit al Crăciunului, bucuria de a dărui şi de a sărbători naşterea Domnului Isus Hristos.

Nu au  uitat nici de bătrânii singuri din Uricani şi nici de familiile care se  luptă să ducă un trai decent. Au dăruit pachete cu alimente şi dulciuri pentru 13 familii si vârstnici.

Doamna Natalia Vasiliu în varsta de 92 de ani a fost bucuroasă să ne primească în casa ei şi să stea de vorbă cu  voluntarii,  lacrimile doamnei şi dorinţa ei de a povesti despre ea,  i-a  făcut  pe voluntarii de Cruce Roşie din Uricani să înţeleagă că cel mai important lucru  a fost faptul că cineva şi-a adus aminte şi de ea…

„Sunt rânduri de poveşti pe care voluntari de Cruce Roşie le scriu zi de zi când îşi donează timp pentru semeni lor, conduşi de solidaritate, generozitate de umanitate… pe scurt voluntari minunaţi cu suflet mare! Mulţumim cadrelor didactice – Kiss Elena, Baroi Cornel, Borta Mioara şi Top of FormBottom of Form Apostu Mariana,  voluntarilor  Zaharia Rebeca,  Baciu Claudia, Cepoi Felicia, Kiss Endre, Tunsu Anca, tinerilor voluntari şi în mod special,  pentru donaţie d-lui Birgir Andreasen, care sponsorizează şi transportul celor zece copii de la Uricani, la centrul de zi EGAL din Lupeni, în cadrul căruia copii beneficiază de o masă caldă, de sprijin la teme şi diferite activităţi de socializare şi deprinderi de viaţă. Comitetul Crucii Roşii Uricani vă doreşte  tuturor un Crăciun fericit şi La mulţi ani!”, a ţinut să declare directorul subfilialei de Cruce Roşie Uricani, Alina Axiniei.

Angella Dumitrascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: