,,Am reuşit să facem la Lupeni un oraş frumos, pregătit de sărbătoare”

    Perdele luminoase, o sanie a lui Moş Crăciun, conuri şi steluţe luminoase, kilometri întregi de ghirlande luminoase de diferite culori, un uriaş candelabru din instalaţii luminoase, împodobesc parcurile şi străzile municipiului Lupeni. Şi principalele clădiri publice au fost iluminate corespunzător.  Lupeniul este pur şi simplu scăldat de lumini feerice de sărbători, aşa cum le place lupenenilor.  Pentru a marca într-un mod festiv pornirea iluminatului de sărbători, administraţia public locală le-a oferit lupenenilor şi un indedit concert de colinde susţinut de îndrăgitul interpret Dinu Iancu Sălăjeanu şi formaţia acestuia.

    Parcul  de la CAP,  unde a fost amenajat şi un inedit  târg de Crăciun,  unde se vând produse tradiţionale de sezon, a fost luat cu asalt de doritori, de copii, părinţi şi bunici, dornici să asiste la aprinderea iluminatului de sărbători. La festivitatea de pornire a iluminatului de sărbători, la fel ca sute de familii din Lupeni, şi primarul Lucian Resmeriţă a venit însoţit de familie, respectiv de soţia şi fiul său.

„Sărbătorile de iarnă cele mai frumoase sunt cele trăite în familie. Am venit astăzi, la fel ca foarte mulţi cetăţeni ai Lupeniului, chiar dacă vremea e destul de capricioasă, alături de fiul meu şi de soţia mea să ne bucurăm de momentul acesta magic al pornirii iluminatului ornamental din Lupeni. Anul acesta am achiziţionat noi ornamente, am reuşit să punem la punct şi acest loc frumos din parcul CAP şi cred că am reuşit să facem din Lupeni un oraş frumos, pregătit de sărbătoare, un oraş pe măsura aşteptărilor cetăţenilor şi din acest punct de vedere”, a declarat primarul Lucian Resmeriţă.

     Surprizele pentru lupeneni nu se opresc aici. Administraţia locală este în tratative cu alţi artişti cunoscuţi care vor fi invitaţi să le cânte la cumpăna dintre ani, pentru că, şi la Lupeni, Revelionul va fi sărbătorit în stradă. Până atunci, cetăţenii sunt invitaţi să participe la evenimentele cultural-artistice şi la spectacolele despre  tradiţiile locale  „Festivalul Crailor”, care vor fi puse în scenă la Palatul Cultural, atât de artişti locali, dar şi de alţi invitaţi de marcă.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: