Straja, o staţiune tot mai aglomerată la sfârşit de săptămână

        Localnicii, dar şi alţi turişti din alte zone ale ţării, şi-au anunţat disponibilitatea de a urca în Straja la finele acestei săptămâni. Cu toţii,  aşteaptă  ca aleşii locali să cadă de comun acord în ceea ce priveşte actualizarea tarifelor de operare a instalaţiilor pe cablu. Până la soluţionarea acestora, într-o nouă şedinţă de consiliu local, cabanierii şi cei care administrează pârtiile de schi,  se aşteaptă ca numărul turiştilor să crească, pentru  că în staţiunea Straja există  un strat consistent de zăpadă.  Ratrakurile au intrat şi ele în acţiune şi au bătătorit principalele pârtii. „Sunt preţuri rezonabile, ne bucurăm că avem acum zăpadă în Straja şi se poate schia în condiţii optime”, a ţinut să declare omul de afaceri, Emil Părău.

      În Straja, la ora actuală sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Cu ajutorul celor 12 pârtii de schi, staţiunea Straja însumează peste 26 km de domeniu schiabil, acoperiţi în totalitate de tunuri de zăpadă. Turiştii au parte acum şi de snowtubing, un sport de iarnă extrem de iubit acum de turişti.  Straja are şi cea mai lungă pârtie din ţară, care pleacă din Vf. Straja (1868m) şi ajunge la staţia de îmbarcare a telegondolei (750m), având o lungime de 8,1 km.

Turiştii care vor urca în Straja cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor avea parte de închirieri de echipament pentru sporturile de iarnă după cum urmează: schi: 25 lei/zi (clăpari, schiuri şi beţe), snowboard: 35 lei/zi (buţi şi snowboard), săniuţe (boburi): 10 lei/zi.

Un nou telescaun a  fost inaugurat  săptămâna trecută, telescaunul 2, ce deserveşte pârtiile Canal, Lupulului şi Mutu. Este investiţia privată a omului de afaceri Emil Părău. Cei care au urcat cu telescaunul  au fost impresionaţi de peisaj, cât şi de condiţiile excelente în care se află pârtiile.

Angella Dumitrascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: