Proiectele Văii Jiului, în atenţia Consiliului Judeţean

     În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean Mircea Bobora, de vicepreşedintele Daniel Andronache şi de alţi factori de decizie din forul judeţean, s-a făcut o trecere în revistă a principalelor investiţii realizate în cursul anului 2017, un bilaţ de activitate al Consiliului Judeţean pe anul în curs. Structurat pe  mai multe capitole, investiţiile majore s-au făcut în toate zonele judeţului.

Pentru Valea Jiului au fost proiecte puţine, dar cu impact major asupra comunităţilor locale, cu valori foarte mari, de ordinul zecilor de  milioane de euro.

Astfel, Consiliul Judeţean Hunedoara împreună cu municipiile Petroşani, Vulcan, Lupeni, şi oraşele Petrila, Aninoasa şi Uricani colaborează în vederea realizării proiectului „Linie verde de autobuze electrice între Petrila – Petroşani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani  Green Line Valea Jiului”. Acest proiect se va implementa cu fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional regional 2014-2020, axa prioritară 3.

Cunoscut ca şi o alternativă de ocolire a municipiului Petroşani şi  o variantă pentru cei care doresc să ajungă în vestul Văii Jiului, mai repede,  şi anul asta s-a lucrat la modernizarea DJ 666 care face legătura între Merişor – Dealu Babii – Vulcan, drumul fiind realizat în proporţie de 44%. Împreună cu autorităţile locale ale municipiului Vulcan s-a reuşit să finalizeze şi asfaltarea drumului care duce sus, în munte,  şi care  face legatura cu judeţul Gorj.

În data de 19 mai 2017, la Petroşani, a fost semnat proiectul pe fonduri europene „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului) – 2014-2020”, între Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi SC Apa Serv Valea Jiului SA. Proiectul cu o valoare de 90 de milioane de euro, care va asigura alimentarea cu apă şi reţea de canalizare şi în localităţile Lupeni, Uricani  şi din alte oraşe unde nu există astfel de servicii.

O altă investiţie majoră  finanţată din fondurile CJ Hunedoara face referire la  „Colectorul  menajer staţiunea turistică Straja- Lupeni”  în valoare 2 milioane lei,  obiectivul fiind  finalizat în cursul lunii septembrie a.c.

şi în anul 2018, se continuă investiţiile începute în Valea Jiului în parteneriat cu autorităţile publice locale, acolo unde este cazul, conducerea CJ Hunedoara anunţând deasemenea că se va implica activ în toate activităţile şi acţiunile majore indiferent de natura acestora,  susţinând toate proiectele şi iniţiativele oamenilor de afaceri, ce contribuie la dezvoltarea socio – economică a  zonei.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: