Voluntarii sunt inima comunităţii

            La data de 5 decembrie a fiecărui an este celebrată Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD). Această zi este văzută ca o şansă unică pentru voluntari şi organizaţii de a celebra eforturile lor depuse de-a lungul unui an, de a împărtăşi cu ceilalţi valorile pe care le preţuiesc şi de a-şi promova munca lor în cadrul comunităţilor, organizaţiilor neguvernamentale, agenţiilor ONU, autorităţilor guvernamentale sau în cadrul sectorului privat.

     Cea mai largă şi poate că definiţia cea mai semnificativă a voluntariatului: Faci mai mult decât trebuie, pentru că vrei să ajuţi într-o cauză în care crezi şi pe care o consideri importantă. Voluntarii sunt  singurele fiinţe de pe faţa pământului care reflectă compasiune, grijă nemăsurată, răbdare şi dragostea adevărată pentru naţiune.

Voluntarii care activează în cadrul Centrului Egal din municipiul Lupeni,  al Crucii Roşii Române – filiala Hunedoara – Subfiliala Lupeni, au fost invitaţi de coordonatorul centrului, director Simona Hîirieaşu, pentru a petrece şi de a-i sărbători pe cei care sunt, inima comunităţii.

Istoria binelui, la Lupeni  continuă.  Prezent la Ziua Voluntarului, primarul municipiului Lupeni, prof.  Lucian  Resmeriţă  a adresat sincere mulţumiri tuturor voluntarilor de  Cruce Roşie, sănătate şi   putere de muncă. „Voluntarii sunt cei ce oferă binele către comunitate. Comunitatea are nevoie de voluntari, deci nu putem exista fără ei. Munca voluntarului în folosul comunităţii este nobilă. Voluntarii oferă sprijin, ajutor şi îi ocrotesc pe cei aflaţi în nevoie. Voluntarii oferă totul din generozitate, devotament şi pasiune”, a ţinut să precizeze primarul lupenean.

În intervenţia sa, directorul Simona Hîrieaşu a rememorat celor prezenţi Istoria Binelui de la Lupeni, istoria celor doi ani de funcţionare a CENTRULUI EGAL pentru copiii şi tinerii defavorizaţi din comunitate. Peste 500 de beneficiari au trecut pragul acestui centru. Fie că au făcut parte din programele pe care le derulează Crucea Roşie Română, fie că au primit o masă caldă  şi au fost sprijiniţi la teme, beneficiarii, în proporţie de 80 la sută elevi, rezultatele s-au văzut de-a lungul timpului. Acum, centrul de la Lupeni a fost  nominalizat la GALA CRUCII ROŞII ROMÂNE ca fiind cel mai perfomant din ţară, un etalon pentru multe filiale şi subfiliale din ţară. Iar acest lucru se datorează lor, VOLUNTARILOR!

De ziua lor, voluntarii au fost îndulciţi cu câte o felie de tort, s-a socializat şi s-au pus la cale viitoarele acţiuni ale lunii decembrie. Astfel,  beneficiarii centrului şi voluntarii, cadre didactice,  vor oferi în data de 13 decembrie, începând cu orele 17.00, la Palatul Cultural o ŞEZĂTOARE DE CRĂCIUN. VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!  A.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: