Din INIMĂ pentru SUFLETE

         Din iniţiativa preşedintelui Asociaţiei Parco Cavalli, Vrabie Florin, marţi, 6 decembrie, Palatul Cultural din municipiul Lupeni a găzduit  o manifestare de suflet, în beneficiul copiilor cu dizabilităţi care frecventează Centrul de Incluziune Socială Rudolf Steiner- Hunedoara şi  Lupeni.

La acest eveniment au subscris ca organizatori Consiliul Judeţean Hunedoara şi Primăria municipiului Lupeni. Lupenenii, dar şi alţi invitaţi din Valea Jiului şi din judeţ, au putut participa la un regal artistic, susţinut de îndrăgiţi interpreţi de muzică populară.  Sala a fost plină la refuz şi au fost aplaudaţi la scenă deschisă: Adrian Stanca, Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Adina Hada, Norica Haţegan, Viorica Brânduşan, Alisa Toma, Monica Ţugulea. Tinerii spectatori au fost primiţi de personaje îndrăgite din desene animate, iar în foaier, reprezentanţii Asociaţiei Sfântul Apostol Andrei au organizat o expoziţie cu decoraţiuni de iarnă realizate de beneficiarii centrului lupenean.

  În cadrul evenimentului CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI  a ţinut să ofere distincţii şi premii pentru toţi cei care s-au implicat în buna desfăşurare a evenimentului social „DIN INIMĂ PENTRU SUFLETE”. Au fost nominalizaţi: senatorul Cristian Resmeriţă, primarul Lucian Resmeriţă, preşedintele Consiliului Judeţean Mircea Bobora, directorul Centrului Rudolf Steiner, Marin Ormenişan. Acesta le-a prezentat spectatorilor în câteva cuvinte aspecte din activităţile care se derulează  în centrul pe care îl coordonează, munca sisifică pe care o depun cadrele didactice, psihologii şi alţi specialişti cu beneficiarii care suferă de diferite dizabilităţi, unele foarte grave. Au mai fost premiate  reprezentantele  Asociaţiei Sfântul Apostol Andrei, Roxana Irimie şi sufletul acestui eveniment, Florin Vrabie.

Evenimentul cultural a continuat cu alte momente artistice susţinute de Grupul de Colindători Sălăşana, Ansamblul Jienii Petroşaniului şi Ansamblul Junii Petrileni. Pe parcursul celor peste patru ore de spectacol, pe scena Palatului Cultural au răsunat melodii populare şi colinde tradiţionale.

Beneficiarii Centrului de Incluziune Socială din Hunedoara şi Lupeni au oferit şi ei momente artistice şi au fost răsplătiţi de organizatori cu multe dulciuri, având în vedere că  evenimentul social cultural  a avut loc de Ziua Sfântului Nicolae. Merite deosebite şi aplauze trebuie să primească şi colaboratorul spectacolului Asociaţia Sara Maria Vest.

Momentul de final al spectacolului s-a încheiat atunci când,  spectatorii, organizatorii şi interpreţii de muzică populară  au cântat împreună, la unison colinda creştină „O, CE VESTE MINUNATĂ!”.

Evenimentul a fost o reuşită a tuturor celor care s-au implicat cu sufletul, iar lupenenii  s-au bucurat că au avut parte de un asemenea eveniment, de înaltă ţinută.

Angella Dumitraşcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: