„Să fim mândri de istoria noastră şi de simbolurile naţionale”

       Aşa cum ne-au obişnuit, sărbătoarea Zilei Naţionale la Petroşani, s-a desfăşurat în Parcul Carol Schreter. Primul moment al zilei a fost ridicarea drapelului naţional pe catarg, în prezenţa autorităţilor locale. Au dat onorul reprezentanţii Poliţiei locale, a unor militari rezervişti, a pompierilor militari, a Poliţiei Naţionale,  etc. Cetăţenii au purtat cocarde în piept, stguleţe şi alte simboluri naţionale.

  „Este Ziua Natională a României, dar, mai presus de asta, este ziua în care un ideal, un vis măreţ al poporului român şi al fiecărui român, s-a împlinit acum 99 de ani. Anul viitor vor fi 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de când România a devenit o naţiune care a avut un cuvânt de spus în Europa şi în lume. E un moment în care, în străfundul sufletului nostru, cu siguranţă, avem un sentiment de dragoste şi iubire faţă de această ţară. Indiferent unde ne-am afla, fie acasă, la Petroşani, sau oriunde ne-au dus cărările vieţii prin lume, 1 Decembrie este şi rămâne ziua identităţii noastre naţionale. Este ziua în care românii se adună, cu gândul şi cu fapta, pentru a-şi cinsti trecutul, a-şi onora eroii, a-şi preţui valorile, animându-şi gândurile şi speranţele pentru un viitor mai bun. Să ne bucurăm de această zi plină de emoţie şi semnificaţie pentru noi toţi, să fim uniţi, pentru că doar împreună putem înfrunta orice pericol. Să fim demni şi să fim mândri de istoria noastră şi de simbolurile naţionale, să ne iubim ţara cu aceeaşi forţă cu care au făcut-o înaintaşii noştri! La mulţi ani, români din Petroşani şi din toată lumea… La mulţi ani, România!”, a ţinut să spună celor prezenţi, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Evenimentul a fost întregit de un inedit program artistic susţinut de artişti cunoscuţi în Valea Jiului, iar cetăţenii prezenţi, au primit din partea autorităţilor locale  tradiţionala fasole cu cârnaţi. S-au pregătit peste 2000 de porţii, ce au fost epuizate în aproximativ o jumătate de oră. (E.S.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: