Mățan, puștiul minune din Vale face senzație la Naționala de Tineret

          România U19 s-a impus cu 8-0 în deplasare, contra Gibraltar U19, şi va fi în prima urnă valorică la turneul de elită. Eroul meciului pentru tricolorii mici a fost jucătorul lui Hagi, Alexandru Măţan, autor a patru goluri. În vârstă de 18 ani, el e unul dintre liderii generației sale pe postul de mijlocaș ofensiv. Evoluțiile lui Mățan i-au făcut pe colegii săi să-l compare, evident păstrând proporțiile, cu celebrul Paulo Dybala (23 de ani), de la Juventus, mai ales că evoluează pe același post cu argentinianul.

            ”În afară de Cicâldău, mai avem jucători care încă nu au explodat. Îl avem pe Mățan. Printre colegi i se spune Dybala”, a dezvăluit de curând Cristian Bivolaru, directorul general al Viitorului, pentru Pro Sport. Mățan a debutat în Liga 1 la doar 16 ani, într-un meci cu Dinamo, din mai 2016, de tristă amintire însă, pentru că a fost partida în care a murit Patrick Ekeng. Puștiul lui Hagi a marcat atunci și un gol, dar totul a trecut în plan secund din cauza tragediei. Ajuns la ”Academia Hagi” pe când avea 10 ani, Mățan a trecut pe la toate grupele de juniori până când l-a convins pe Hagi să facă pasul spre echipa mare. Alexandru Mățan a jucat fotbal trei ani la Jiul Petroșani, în perioada 2006-2009, fiind pregătit de Aurel Moldovan. Pe atunci Alex era un puști de doar șapte ani. Acum, la 18 ani, joacă în Liga I, la Viitorul Constanța. Camera de la Petroșani a fotbalistului este plină cu trofee și medalii.

Este cunoscut faptul că de-a lungul timpului Jiul a fost o adevărată pepinieră dând nume mari fotbalului românesc. Și Alex Mățan a avut norocul de a-și vedea visul cu ochii. După ce a plecat de la Jiul, Alex a ajuns la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Acolo a dat probe, a impresionat și a fost luat sub aripa „regelui” Hagi. „Atunci când a dat probe de joc la Academia lui Hagi, Alex era cel mai mic din țară și la vârstă și la înălțime. A fost repede ochit de Gheorghe Hagi. Țin minte că la un eveniment fotbalistic internațional cu participarea unor mari echipe, Hagi a venit personal la mine și la soția mea să ne felicite pentru evoluția lui Alex. Am fost foarte emoționat atunci și foarte mândru pentru copilul meu. Alex a ieșit cel mai bun jucător al turneului”, spune tatăl jucătorului.

            „Alex Mațan  are 12 trofee câștigate de-a lungul timpului pentru cel mai bun jucător dar și pentru cel mai tehnic jucător. Suntem mândru de el și de toate realizările lui”, spune Ilie Mățan.

Turneul de elită va avea loc în martie, iar câştigătoarele grupelor se vor califica la turneul final, din Finlanda (16-29 iulie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: