Cât valorează pentru guvernanţi viaţa unui miner

   În loc să investească în siguranţa locurilor de muncă din subteran, guvernanţii preferă să plătească sume modice familiilor victimelor.

Guvernul României va acorda ajutoare de urgenţă familiilor victimelor exploziei din Mina Uricani. Au fost alocate fonduri în valoare de 60.000 de lei pentru acestea. Cele şase familii ai căror membri au decedat sau au fost răniţi în accidentul petrecut la Sucursala Mina Uricani, judeţul Hunedoara, în data de 30 octombrie, vor primi ajutoare de urgenţă în valoare totală de 60.000 de lei, conform unei hotărâri aprobată de Guvern în şedinţa de miercuri, a comunicat Guvernul României.

Banii vor fi alocaţi din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi vor fi acordaţi după cum urmează: câte 20.000 lei pentru familiile persoanelor decedate; câte 10.000 lei pentru fiecare dintre familiile persoanelor rănite grav; câte 5.000 lei pentru fiecare dintre familiile persoanelor rănite uşor.

Persoanele ale căror familii vor beneficia de aceste ajutoare de urgenţă sunt cei trei lucrători care au fost scoşi de echipele de salvare la suprafaţă, accidentaţi grav, lucrătorul care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului, precum şi doi dintre lucrătorii care au participat la scoaterea victimelor la suprafaţă şi s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Actul normativ prevede, de asemenea, ca în situaţia în care s-ar înregistra decesul uneia dintre persoanele rănite ca urmare a accidentului din Mina Uricani să se acorde diferenţa dintre suma prevăzută cu titlu de ajutor de urgenţă pentru familia persoanei decedate şi sumele prevăzute cu titlu de ajutor de urgenţă pentru familiile persoanelor rănite”, a informat Guvernul României. (M.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: