Sistem automat de parcare în zona Agrement şi investiţii noi în Straja

             Sezonul de schi 2017-2018 se pare că se va deschide mult mai devreme anul acesta. Din discuţiile cu investitorii din zonă, dacă vremea va fi una favorabilă, cu temperaturi scăzute, se vor pune în funcţiune tunurile de zăpadă. „Iar dacă natura va fi una generoasă cu noi şi va ninge din abundenţă, sezonul de schi poate să debuteze încă din ultima vacanţă a lunii noiembrie,  chiar din 30 noiembrie, care cade într-o zi de joi, românii fiind liberi. Avem pregătite pentru turiştii care vor urca în staţiunea Straja, pachete de servicii turistice,  la preţuri atractive şi pentru toate buzunarele”, a ţinut să ne declare unul dintre investitorii din staţiune.

Pentru a veni şi în sprijinul celor care oferă servicii turistice şi de agrement în staţiune, administraţia publică locală a a municipiului Lupeni,  are în vedere amenajarea unui sistem automat de  parcare din zona Agrement.

„Avem în plan realizarea unui sistem de acces cu bariere automate şi  sistem de taxare. Ştiţi foarte bine că în perioada de iarnă circulaţia către zona de Agrement a localităţii noastre se desfăşoară greoi, de multe ori haotic, datorită mijloacelor de transport parcate aiurea. Ne-am gîndit la această investiţie împreună cu cei de la seviciul de achiziţii şi serviciul public de administrare a domeniului schiabil din Straja”, a ţinut să precizeze primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă. Investiţia se ridică la suma de 155.700 de lei.

Staţiunea Straja însumează peste 26 de kilometri de domeniu schiabil, din care, 20 de kiloemtri sunt acoperiţi de zăpadă artificială, dotaţi cu pârtii cu nocturnă, etc. Pârtiile sunt întreţinute de ratrakuri.

„Avem telegondola care este funcţională, avem cea mai lungă pârtie cu o lungime de 8,1 kilometri, în sezonul 2016-2017 am inaugurat telescaunul de pe Pârtia Constantinescu, iar din sezonul 2017-2018 turiştii vor beneficia de un nou telescaun, în locul teleschiului nr. 2. Pot să vă spun că ne aflăm aproape de faza de finalizare şi intenţionăm să facem primele probe în jurul datei de 20 noiembrie. Noul telescaun va urca până în Vârful Mutu şi are o lungime de 1000 de metri, iar de acolo, se poate urca cu telescaunul până în Vârful Straja.  Sunt investiţii care vor fi apreciate cu siguranţă de turişti în sezonul de schi care, iată, bate la uşă. Să sperăm  că vom avea şi zăpadă din belşug, dar vom pune în funcţiune şi tunurile de zăpadă”, a precizat  principalul investitor în staţiune, dl. Emil Părău.

              Straja la „WORLD TRAVEL    MARKET”

  În această perioadă, la Londra, se desfăşoară târgul de turism ” World Travel Market” unde şi staţiunea noastră este promovată, prin amenajarea unui stand, în cadrul unui proiect comun în care participă primăria municipiului Lupeni, Comexim R Lupeni şi Şcoala de Schi şi snowboard din Straja.  Echipa Tabere Straja a învăţat multe lucruri noi despre marketing, comunicare, pateneriate şi multe lucruri care ne ajută să facem turism la nivel superior. „Cei care au treut pragul standului hunedorean au rămas impresionaţi de proiectele noastre speciale care implică nutriţie, aventură, schi, snowboard şi altele. Am început să ne facem planuri pentru WTM London 2018. Ştim ce trebuie să îmbunătăţim şi ce trebuie să facem în plus pentru a aduce turişti de pe tot   globul la Straja. Rezultatele vor veni în timp şi trebuie să fim perseverenţi cu aceste târguri”, a ţinut să trasmită echipa Tabere Straja, prezentă la târgul de turism de la Londra.

Angella Dumitrascu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: