Consilierii petroşeneni au alocat bani pentru sărbătorile de iarnă

  Consilierii locali ai municipiului Petroşani au aprobat alocarea  sumei de 105.500 lei pentru toate evenimentele cultural artistice şi  caritabile care vor avea loc în cursul lunii decembrie. Pentru a intra în spiritul sărbătorilor de iarnă se lucrează intens în această perioadă şi la montarea ghirlandelor şi ornamentelor stradale, iluminatul festiv urmând a fi inaugurat la începutul lunii.

Pentru sărbătorirea zilei Naţionale a fost alocată suma de 30.000 de lei. Manifestările cultural – artistice vor avea loc în Parcul Carol Schreter care va fi şi el decorat festiv cu acest prilej. Petroşenenii pot degusta şi anul acesta tradiţionala iahnie de fasole cu cârnaţi.

Cu prilejul Sfintei Varvara, ocrotitoarea municipiului Petroşani, administraţia publică locală are în plan organizarea unui concurs de religie la care vor participa elevi de la toate şcolile. La finalul concursului cu toţii vor primi din partea organizatorilor diplome şi premii. De Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, sala de marmură va găzdui un amplu spectacol cultura artistic ai căror protagonişti vor fi beneficiarii Casei Pollicino, ce acordă sprijin persoanelor cu dizabiităţi din Valea Jiului, în principal copii şi tineri.  4600 de cutii cu ciocolată vor fi dăruite preşcolarilor şi şcolarilor din clasele 0-VIII, persoanelor aflate la Casa Pollicino, copiilor cu handicap grav în plasament, celor aflaţi în clasele speciale de la Centrul Speranţa şi Grădiniţa Samariteanul, altor persoane cu probleme sociale, etc. Pentru aceste cadouri din bugetul local a fost aprobată suma de 53.000 de lei.

Nici colindătorii nu vor fi uitaţi. Toate trupele de colindători vor primi din partea administraţiei publice locale pachete cu dulciuri. „Luna decembrie este bogată în tradiţii, simboluri şi sărbători. Acestea, păstrare şi trasmise din străbuni au menirea de a ne aminti de copilărie, de bucuria vieţii, de farmecul vremurilor de altătată, iar sărbătorile religioase şi laice din luna decembrie nu sunt doar un motiv de bucurie pentru noi, ci şi un prilej de a păstra indentitatea noastră ca popor. Pentru a menţine tradiţiile care se desfăşoară an de an, în municipiul Petroşani am suspus consilierilor locali aprobarea unor eveminente diverse în luna decembrie care va culmina cu Revelionul Pensionarilor  şi Revelionul 2018 din stradă, pentru care am alocat suma de 77.500 de lei. La Revelionul Pensionarilor se estimează participarea unui număr de 1200 de persoane, fiecare dintre acestea urmând să contribuie cu suma de 35 de lei din valoarea meniului. Evenimentul se va desfăşura pe parcursul mai multor zile. Vom organiza şi anul acesta Revelionul în stradă cu spectacol artistic, artificii, cumpăna dintre ani ne va prinde în stradă, alături ede cei dragi”, a ţinut să declare primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi. (E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: