Florin Costea: „Nu m-am născut să joc fotbal doar în Liga I sau la Naţionala României. Nu este un pas înapoi că am venit să joc în Liga a III-a, la Petroşani”

      Atacantul de 32 de ani al echipei din Liga a III-a, ACS Şirineasa, Florin Costea joacă de trei etape încoace la Petroşani. A marcat două goluri, a obţinut două lovituri de pedeapsă  şi a dat o pasă de gol pentru noua sa echipă, iar în timpul liber se pregăteşte special cu antrenorul Dan Vasilică.

Florin Costea este unul dintre cai mai îndrăgiţi jucători ai Şirinesei, la fiecare meci este asaltat pentru poze şi autografe. Fotbalistul spune că se simte bine la Şirineasa, iar în Valea Jiului a mai evoluat când avea 15 ani într-un meci dintre juniorii Craiovei şi cei ai Jiului.

Înainte să ajung la Petroşani trebuia să semnez un contract în Cipru unde m-am pregătit două  trei luni de zile. Contractul nu era ceea ce mi-am dorit eu şi atunci am renunţat. M-a contactat domnul Mangalagiu şi am ales să vin, aici, la Petroşani.  M-am înţeles cu cei de la club că voi sta până la iarnă, dar nu exclud nici varianta rămânerii până la vară, dacă nu voi găsi un contract care să-mi convină. Am venit aici după o pauză mare de un an de zile în care nu am mai jucat. Vreau să mă pun pe picioare, iar pentru asta muncesc din greu. Pe lângă antrenamentele cu echipa mă pregătesc şi individual cu antrenorul Dan Vasilică. Fac cu el antrenamente specifice care să mă ajute să reintru în parametri normali”, spune jucătorul care deocamdată poate duce  un meci  60 de minute.

Ca o familie

Fotbalistul povesteşte că a  găsit la Petroşani un grup de jucători, care sunt uniţi şi care se înţeleg ca o familie. „Nu m-am născut să joc fotbal numai în Liga 1 sau la Naţională, mă pot adapta oriunde, chiar şi în Liga a treia.  Nicidecum  nu consider că este un pas înapoi că joc aici. Nu mai sunt în Liga 1 şi din cauza multelor accidentări pe care le-am avut. Eu totuşi mă consider un fotbalist norocos”, spune jucătorul care empatizează cu echipa Universitatea Craiova din liga a patra,  cea a lui Adrian Mititelu şi o vede pe Steaua ca fiind cea mai în formă echipă a momentului în România.

„Dacă din iarnă voi avea o ofertă bună din ţările arabe îi voi da curs. Când simt că nu voi mai putea juca fotbal mă voi lăsa. Eu mă mai văd jucând vreo patru ani, şi de ce nu, chiar alături de fratele meu, Mihai, care în prezent evoluează în Dubai. În momentul de faţă vreau să dau totul la echipa la care sunt. Publicul din Vale este unul minunat şi vreau să le oferim la vară promovarea în liga  a doua. Dacă ne vom pune la punct şi cu pregătirea fizică pot spune că avem cea mai bună echipă din liga a treia, din toate seriile”, declară  jucătorul.

Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: