Capăt de linie pentru Bebe Nica

bebe nica3   Deşi am consumat tone de cerneală dezvăluind ilegalităţile pe care le-au făcut şi le fac în continuare liderii minerilor, de la Miron Cozma, la Vasile Savu şi până la actualul lider ales, Bebe Nica, s-ar părea că cireaşa de pe tort va reveni colegilor noştri de la Ziarul Văii Jiului. La fel cum noi am publicat în perioada 2003-2005 dezvăluiri incendiare însoţite de documente care au dus în final la condamnarea lui Vasile Savu la trei ani de puşcărie, documentele publicate recent de cei de la ZVJ îl aduc pe Bebe Nica foarte aproape de a schimba costumul Armani cu altul în dungi, tot pe cheltuiala statului. Mai ales că cei de la ZVJ au promis că vor veni cu dovezi de care, cu siguranţă, organele de anchetă vor trebui să ţină cont. Mai ales dacă în cauză nu vor fi implicaţi procurorii de la Petroşani. Trebuie să precizăm că ZVJ a fost mai tare chiar decât subalternii doamnei procuror şef Dorica Maniu, care, în anul 2012, sesizaţi în scris despre faptul că liderii de sindicat, inclusiv Petre Nica, nomina-lizat cu nume, prenume şi loc de muncă, nu prestează şut dar se pontează fictiv, au pus batista pe ţambal dând ca de obicei, NUP.

Cu siguranţă, în acest caz poliţia se va sesiza, aşa cum face de obicei din articolele     publicate în Ziarul Văii Jiului, iar dosarul va fi preluat de alte structuri care nu vor ceda sub     presiuni politice sau sindicale iar rezultatul va fi cu totul altul decât cel de anul trecut.

Cu riscul de a fi daţi în judecată, neavând permisiunea scrisă a celor de la ZVJ, reproducem materialul care va pune capăt carierei sindicale a lui Petre Nica, cu vector către stabilimentul de educaţie şi cultură de la Bârcea Mare.

Super material, cu precizarea că nu demult, mai precis în ediţia din 8 noiembrie, săptămânalul Valea Jiului făcea un fel de preambul la aceste dezvăluiri, material pe care îl redăm în continuare. Nu avem pretenţia de a fi vizionari, practicile liderilor sindicali în complicitate cu conducerea minelor fiind de notorietate, dar de data asta faptele sunt dovedite şi greu de muşamalizat. Dacă Savu a scăpat tergiversând procesul până la prescripţie, situaţia în justiţie  s-a schimbat între timp, iar Bebe Nica are mari şanse să ajungă acolo, înăuntru, cu cazare moka, aşa cum sunt obişnuiţi liderii sindicali când se plimbă la Madrid, Barcelona, Las Vegas, Sankt Petresburg, Cap Aurora, Băile Felix, Mamaia sau alte locuri exotice pe care minerii le văd doar la televizor.

 Pontaje fictive la CEH. Iată documentele! Desigur că, sub conducerea comandantului Brăgaru, liderului Bebe nu i se întâmplă nimic!

de Cătălin DOCEA

Documente pentru a justifica banii însuşiţi ilegal

facsimil nica

Astăzi prezentăm, în facsimil, două părţi din tot atâtea documente extrem de interesante, descoperite de subredacţia Straja a cotidianului nostru la momentul la care, pentru a face loc turiştilor, redactorii noştri au identificat, chiar în faţa pensiunii liderului Nica, atât autoturismul de serviciu al acestuia, cât şi un set de acte.

În primul document, o Notă explicativă din data de 29.08.2013, d-na Brie Danci Georgeta, operator date, explică faptul că în pontajul electronic al CEH pe luna august 2013 (zilele de 1, 2, 5, 7, 24 şi 27) figurează cu pontaj electronic atât la intrare, cât şi la ieşire la un interval foarte scurt de cel al d-lui Nica deoarece, cităm, „Dimineaţa am mai venit împreună la servici, iar la prânz mă ruga să îi pontez eu cartela”. Trecem peste faptul că, beneficiind probabil de programe de „team building”, angajaţii Diviziei Miniere mai vin şi „împreună la servici”, şi remarcăm doar importanta mărturisire a doamnei Brie: „la prânz mă ruga să îi pontez eu cartela”. De unde deducem că, uneori, pe la prânz, dl. Nica nu se mai afla la locul de muncă. Dar şi că, bună samariteană fiind, doamna Brie Danci îi ponta cartela. Pe care, probabil, i-o şi returna atunci când, voioşi, cei doi „mai veneau împreună” la muncă.

Să analizăm, acum, un al doilea document. O notă explicativă din data de 22.10.2013,                        în care dl. Nica Petre arată, cu majuscule, că NU a înstrăinat cartela de pontaj d-nei Brie Danci. Şi că a fost „prezent la serviciu”, dar „Compartimentul Protecţie Socială nu a avut un spaţiu acordat”.

Important de specificat că mai există o notă explicativă, a treia, din 22 octombrie 2013, în care doamna Brie Danci refuză efectiv să mai răspundă dacă l-a pontat sau nu pe dl. Nica la datele menţionate.

Ne aflăm, aşadar, în faţa unei situaţii în care, fiind inclusiv de competenţa Poliţiei, acest evident pontaj fictiv presupune cel puţin o abatere disciplinară. Prima variantă ar fi aceea că, în prima notă, doamna Brie Danci a spus adevărul şi chiar l-a pontat fictiv pe dl. Nica. Ulterior însă, s-a speriat şi n-a mai răspuns la întrebarea legată de pontaj. Asta înseamnă că, de teamă, fiind sau nu ameninţată de dl. Nica, sau pentru a-l proteja din proprie iniţiativă, doamna Brie Danci ascunde adevărul, iar dl. Nica a fost, într-adevăr, pontat fictiv. A doua variantă, pe care noi nu prea mizăm ca fiind cea conformă cu realitatea, ar fi că dl. Nica spune adevărul. Ceea ce înseamnă că, neştiind exact ce a făcut pe la locul de muncă, doamna Brie Danci trebuie să-şi caute un altul, cu sarcini mai puţine şi mai puţin complicate. Vom reveni.

One comment

  1. Elena spune:

    Mama doamne cum trece ” ziaristul” (mai bine zis zbanghiul) Docea de la bulgarele brun roscat la cireasa de pe tort! Domnule Andrei Vlad sunteti contorsionist?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: