În atenţia domnului Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara

Consiliul Judeţean Arad a investit 800.000 de lei pentru dotarea secţiei de Cradiologie

molotÎn vreme ce Consiliul Judeţean Hunedoara bagă bani în asfaltarea unor drumuri înfundate, cei de la Arad investesc în modernizarea şi aducerea la standarde europene a spitalului pe care îl au în subordine. Oricum, pentru locuitorii Văii Jiului nu are prea mare importanţă, atâta vreme cât în perioada scursă din anul în curs, mai puţin de 25 de pacienţi din Vale au ajuns să fie trataţi la Spitalul Judeţean din Deva. Totuşi, se impune întrebarea unde au ajuns miliardele fără  număr  şi mai ales fără rezultate pompate de Consiliul Judeţean în Spitalul Judeţean din Deva, care deserveşte doar capitala de judeţ cu câteva comune limitrofe, cazurile grave ajungând invariabil la clinicile din Timişoara, Cluj, Tg. Mureş sau Bucureşti.

            Cel mai important eveniment medical al anului 2013 din Arad a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde a fost inaugurată Secţia de Cardiologie Intervenţională, una dintre cele mai ambiţioase realizări din sistemul sanitar arădean. Astfel, bolnavii arădeni nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Timişoara sau în Ungaria, la Szeged pentru a se trata, pentru că au acum posibilitatea să fie operaţi chiar la Arad. Colectivul medical este format din specialişti renumiţi, iar aparatura este de ultimă generaţie.

 O echipă de nivel internaţional

             Secţia de Cardiologie Intervenţională reprezintă un pas important în atingerea unui obiectiv strategic de sănătate publică: reducerea mortalităţii şi morbidităţii cardiovasculare în judeţul Arad.

„Azi inaugurăm al treilea centru Cardiolife şi suntem onoraţi de şansa pe care conducerea Consiliului Judeţean Arad şi a Spitalului Judeţean Arad ne-a oferit-o. Şansa de a lucra împreună cu echipa de cardiologi din acest spital şi de a servi pe cât de bine putem populaţia arădeană ce suferă de boli cardiovasculare. E o mare provocare pentru noi şi, credeţi-ne, ne vom strădui să îi facem faţă într-un mod care să conteze pentru viaţa şi sănătatea pacienţilor noştri, iar pe noi să ne onoreze”, a declarat dr. Cristian Dină, medic primar cardiolog.

Prezenţa acestui centru de intervenţii cardiovasculare va permite cardiologilor arădeni abordarea terapeutică în condiţii de maximă eficienţă şi siguranţă a bolilor ce produc peste 60% din decesele şi îmbolnăvirile populaţiei adulte, bolile cardiovasculare. Pentru îndeplinirea acestor obiective, Cardiolife pune la dispoziţia Spitalului Judeţean Arad şi a pacienţilor din judeţ un compartiment excelent dotat şi o echipă recunoscută la nivel naţional. Angiograful Inova IGS 520 este un aparat de ultimă generaţie, primul din această serie care este instalat în România. Este produs de compania americană General Electric. Oferă o imagine de o calitate excepţională obţinută cu o expunere minimă la radiaţie şi este deosebit de prietenos în utilizare, ceea ce reduce timpii de procedură şi, implicit, riscurile pentru pacient. Tot cu această ocazie, în cadrul secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au fost inaugurate două saloane moderne, dotate cu aparatură specială, pentru recuperarea postoperatorie a bolnavilor cardiaci. Investiţia, în valoare de 800.000 lei, a fost realizată în întregime din fondurile Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: