Uricani INFO a încins spiritele în tot oraşul

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   De curând, în oraşul cel mai vestic al Văii Jiului a fost distribuită gratuit,  numai anumitor categorii de persoane, publicaţia periodică, dedicată exclusiv oraşului Uricani, care atinge unele subiecte delicate pentru comunitatea de acolo. Aceasta face referire la proiectele majore care s-au derulat şi s-au finalizat parţial, ce au fost aprobate în şedinţele de consiliu şi în afară de denigrarea unor colegi consilieri precum, Moraru ori Pârvan, acuzaţi de „minciună şi zvonuri alarmiste” tot ziarul este un oficios care-i ridică osanele primarului Dănuţ Buhăescu.Cum proiectele expuse şi prezentate în linii mari sunt rezultatul muncii extraordinare de convingere pe care a găsit-o pe la oficialităţile din guvern, ori pe la cei cărora le bate des la uşi, şi se întoarce, de multe ori doar cu promisiuni deşarte, primarul oraşului Uricani va avea de dat unele răspunsuri, concetăţenilor săi care s-au întrebat pe bună dreptate „unde a fost distribuită această publicaţie, de către cine şi cât a costat din bugetul local, editarea acestui periodic? Ori pentru că-i absolvent de jurnalistică şi-a făcut debutul în presă?”  Unii dintre consilierii locali nici nu ştiu că prin oraş a fost distribuită,  gratuit această publicaţie. “O fi fost o informare mai mare a primarului. Nu ştiţi că an de an edita prin cei dragi lui, acea scrisoare color, către populaţia oraşului în care-şi prezenta măreţele lui realizări?  Poate că acum bugetul nu-i mai permite acest lucru şi s-a rezumat la acel ziar. Mă bucur totuşi  că a scos în evidenţă liceenii care s-au remarcat la „Balul Bobocilor” ce a fost realizat tot prin alocarea banilor din bugetul local.  Poate că om fi avut şi noi un cuvânt de spus celor din colectivul de redacţie, care a editat acest „INFO URICANI”, a ţinut să declare unul dintre consilierii locali, care este considerat unul dintre „gică-contra” şi duşman al poporului.

„În publicaţia distribuită,  nu face decât să-şi laude realizările. A învăţat atât de bine şi arta învrăjbirii între categoriile de cetăţeni, acest lucru reieşind din  comportamentul pe care îl are, aplicând principiul „cine nu  e cu noi, e împotriva noastră”, iar de partea lui sunt ciracii care-i execută ordinele orbeşte. Nu trebuie să uite niciodată că cetăţenii care-i plătesc salariul îl vor lua odată la rost pentru promisiunile făcute şi neonorate, afectând viaţa multora  prin afacerile neoneroase şi minciunile pe care le serveşte aproape zilnic concetăţenilor mei.  Primarul este însuşi întruchiparea demagogiei, a  jignit în public şi în scris, direct sau indirect prin „mercenarii” din presă pe care-i plăteşte cu bani grei,  această practică fiind stopată doar de cei de  Curtea de Conturi,  care l-au pus să restituie banii daţi ilegal. Nu mai contează  pentru nimeni viaţa lui privată, pentru că nu este nimic de admirat de la cineva care şi-a făcut nevasta consilier personal şi care are încă dosare penale şi,  atât de multe „relaţii la nivel înalt” încât oraşul o duce foarte bine, fără locuri de muncă şi cu o perspectivă sumbră pentru  viitor. Încet, încet, populaţia se va sătura de mojiciile acestui primar şi se va trezi la realitate”, a ţinut să declare, Fane Băutu, fost consilier local şi preşedinte al Partidului Alternativa Socialistă.       „Având în vedere faptul că marea majoritate a proiectelor ce sunt cuprinse în informare au fost aprobate în Consiliul local, era civilizat să fim şi noi informaţi despre apariţia acestei publicaţii periodice şi de conţinutul acesteia. Nu este normal ca aceasta, ce a fost împărţită doar anumitor locuitori ai oraşului nostru, să cuprindă doar realizări ale primarului, deoarece cei din Consiliul local am contribuit la aprobarea şi implementarea proiectelor ce se derulează în oraşul Uricani”, a ţinut să declare şi consilierul local, Constantin Stancu.

„Uricani info este o publicaţie tipărită din bani publici, publicaţie care încearcă „albirea” primarului după ce a reuşit să alunge SMURD-ul din Uricani, folosind ca pretext finalizarea lucrărilor la Casa de Cultură (mai ştie cineva de câte ori a fost reabilitată şi refacută?!) precum şi demararea lucrărilor la drumuri. Indiferent cât mă înjură primarul, SMURD-ul nu va fi în Uricani, iar acţiunea aplaudacilor lui de a vota încetarea acordului cu Salvital (SMURD) este clară şi trebuie prezentată cetăţenilor fără alte comentarii. Voi cere să îmi răspundă în scris din ce bani a fost tipărită această publicaţie în care, consilierii incomozi sunt discreditaţi în cea mai dură manieră. Aş mai adăuga cu tristeţe constatarea ca unii ziarişti, în loc să fie „câinii de pază ai democraţiei” s-au transformat în şacali”, a precizat şi  consilierul Daniel Moraru.

În publicaţie,  apare şi un amplu material în care tronează,  pe color, o poză a primarului cu premierul Ponta, probabil făcută în Photoshop ori  PhotoScape, în care visează fumos, cu ochii larg deschişi către viitor şi aplicând din nou sancţiuni celor „care pun beţe-n roate la orice vrem noi să facem”. Se plânge în stânga şi în dreapta că nu prea are bani pentru ceea ce vrea să facă. Păi cum s-o facă, când acesta trebuie să fie omiprezent la diverse evenimente, unde ajunge să se screamă mai ceva ca la budă urcând pe scenă,  dând diplome unor apropiaţi lui, ori să participe la diferite acţiuni şi să behăie  nestingherit de nimeni, la microfon.  Sau monopolizând sticla cu vorbele lui de mahala adresate celor care-i înfig „sula-n coastă”. Iar mai nou, a devenit cel mai destoinic  gospodar al oraşului, cel mai mare frezor, pentru că a ieşit personal să verifice modul de funcţionare a frezei pentru  zăpadă, ce arăta mai mult a coasă şi care a fost  achiziţionată pentru deszăpezirea trotuarelor.  Degeaba încearcă să-şi mai fasoneze imaginea publică, deoarece, în urbea care-o păstoreşte colcăie ceva, iar informarea făcută a incins spiritele în oraşul în care buboiul, se poate sparge oricând, mulţi dintre cei care fac parte din Consiliul local cât şi alţii, fiind deranjaţi de faptul că editează publicaţii fără ştirea lor şi care sunt plătite din banii bugetului local.

Angella DUMITRAŞCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: