Salariile cresc și în VALEA JIULUI

     Zilele trecute, președintele Sindicatului Administrației Publice ”Forța Legii”, Ringo Dămureanu s-a aflat în Valea Jiului, unde a discutat cu primarii despre aplicarea noii Legi cadru de salarizare.

”M-am aflat astăzi în județul Hunedoara, unde m-am întâlnit cu primarii municipiilor Petroșani și Lupeni, Tiberiu Iacob-Ridzi  și Lucian Resmeriță, dar și cu primarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca, precum și cu ceilalți factori responsabili din cele trei primării, împreună cu care am discutat cu privire la aplicarea noii Legi-cadru de salarizare. Discuțiile s-au purtat pornind de la grila de salarizare  propusă de  sindicatul Forța Legii pentru fiecare categorie de unitate administrativ-teritorială. Concluzia consultărilor este una pozitivă. Sporurile ar putea fi incluse în salariile de bază, care vor suporta creșteri ușoare, de 5 – 10%, în cazul salariilor mai mari și creșteri semnificative, de 20 – 35%, în cazul salariilor mici.Salariile polițiștilor locali se egalizează cu cele ale funcțiilor generale echivalente, conform studiilor, în plus, aceștia  beneficiind și  de norma de hrană. Au fost discutate și alte posibile soluții de aplicare pe termen mediu a noii legi. La sfârșitul acestei luni, Consiliile Locale ale celor trei municipalități se vor întruni spre a aproba noile salarii de bază. Între timp, discuțiile vor continua”, a precizat președintele.

Primii care și-au anunțat intenția de a majora salariile sunt cei din administrația publică a municipiului Petroșani. Rând pe rând, în toate Consiliile locale vor avea ședințe pentru aprobarea noile salarii de bază.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: