Economii substanţiale la Spitalul Municipal Lupeni

resmerita    Pentru a reduce cheltuielile, membrii Consiliului de Administraţie din cadrul Spitalului Municipal Lupeni şi conducerea acestuia au hotărât într-o şedinţă, ca energia electrică furnizată spitalului să fie licitată la Bursa Română de Mărfuri. Este cea de-a doua unitate medicală  din Valea Jiului care a reuşit să obţină în urma licitaţiei, care a avut loc la finele săptămânii trecute, un preţ mai mic pe MW. Astfel, unitatea lupeneană a reuşit să scadă în cadrul licitaţiei preţul de la 212 lei/ MW la 170,2 lei/ MW, firma care a adjudecat-o, Trans Energocom SA, urmează să furnizeze energie   electrică la preţ mai mic.

“Reducerea pentru anul 2014 va fi una substanţială de aproximativ 80.000 lei. Vom organiza şi licitaţia pentru furnizarea de gaz metan, tot pe Bursa Română de Mărfuri. Împreună cu investiţiile care sunt în derulare la   spitalul nostru, de modernizare a Ambulatoriului de specialitate, prin realizarea unor lucrări care nu vor mai necesita cheltuieli mari de exploatare, se vor face economii importante  la buget, banii economisiţi urmând să fie direcţionaţi către achiziţionare de materiale sanitare, alte servicii care să contribuie la creşterea actului medical  în Spitalul Municipal Lupeni. Toate, coroborate şi cu aducerea unor medici specialişti pentru specialităţile deficitare vor conduce la creşterea adresabilităţii spitalului nostru, către un număr şi mai mare de pacienţi atât din municipiul Lupeni, cât şi din alte localităţi ale Văii Jiului”, a ţinut să declare primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă.

În funcţie de secţii şi specilizările oferite în prezent se speră ca noul contract care va fi încheiat cu reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate să fie unul mai avantajos care să permită creşterea salariilor angajaţilor şi să ofere siguranţă pentru toţi pacienţii. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: