Apa Serv va oferi servicii de calitate la standarde europene

avram Proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din Valea Jiului”, realizat pe bani europeni reprezintă cel mai important proiect, ca valoare, ce s-a derulat până în prezent în această zonă.

În cadrul ultimei şedinţe, consilierii  judeţeni au aprobat cofinanţarea  în sumă de 2.867.839 lei, reprezentând cei 2% din   valoarea totală a proiectului/ Obiectivul de investiţii “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată Valea Jiului”, face parte din Master Planul care cuprinde necesarul de investiţii în infrastructura de apă şi apă uzată în judeţul nostru, estimat la o   valoare de 250 milioane de euro. Prin adresa 44141/10.10 2013 a SC APA SERV VALEA JIULUI, judeţul este informat de faptul că s-au încheiat toate contractele din cadrul proiectului şi a fost semnat actul adiţional nr.3 la contractul de finanţare nr 121067/28/03.2011, valoarea totală a proiectului fără TVA este de 143.391.996 lei în conformitate cu ordinul nr.1651/03.07.2013 al ministrului Mediului. Astfel, valoarea iniţială a proiectului de 168.500.000 lei din contractul de finanţare nr.121067/28/03. 2011 se reduce la valoarea de 143.391.966 lei, fapt care contribuie la reducerea cofinanţării judeţului Hunedoara, aprobată prin HCJ 159/2010, la valoarea de 1782.447,97 lei. Cofinanţarea locală de 2.867.839 lei rweprezintă cei 2% din valoarea eligibilă a proiectului şi este suportată din bugetele membrilor ADI „APA VALEA    JIULUI” respectiv ale municipiilor Petroşani, Vulcan, Lupeni şi a oraşelor Petrila, Aninoasa şi Uricani. La  acest proiect contribuţia proprie alocată din bugetul judeţului este în sumă de 1.782.447,97 lei, cheltuieli eligibile ce vor fi realizate în cadrul proiectului.

“Acest proiect se va derula în Valea Jiului încă doi ani de acum încolo şi reprezintă poate  cea mai importantă investiţie în servicii,  realizată până în prezent în această zonă şi va duce la îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi canalizare în comunităţile din Valea Jiului şi  va determina creşterea calităţii serviciilor de apă şi canal furnizate de APA SERV clienţilor săi, reducerea poluării mediului, printr-un consum mai atent al consumului şi pierderilor de apă şi prin îmbunătăţirea instalaţiilor de colectare şi tratare a apelor uzate. Odată cu implementarea proiectului se va ajunge la respectarea în totalitate a directivelor Uniunii Europene şi a legislaţiei româneşti în    domeniul alimentării cu apă, a colectării şi epurării apelor uzate”, a ţinut să declare vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Balint.

„Ne aflăm deja pe ultima sută de metri a implementării primei etape a proiectului privind extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare în Valea Jiului. Pentru că mai sunt multe zone în care trebuie să aducem servicii de alimentare cu apă şi canalizare de cea mai bună calitate, etapa a doua a acestui proiect era una absolut necesară. Eu salut decizia Consiliului Judeţean Hunedoara de a participa cu cota de cofinanţare locală necesară pentru     implementarea acestui proiect şi văd în acest proiect iniţiat de preşedintele CJ Hunedoara, dl., Mircea Ioan Moloţ încă un gest concret de susţinere a Văii Jiului pentru care îi mulţumesc. Vreau să vă asigur că, după finalizarea şi a acestui proiect, serviciile oferite de Apa Serv Valea Jiului vor fi cu adevărat de cea mai bună calitate, la standardele europene în materie”, a ţinut să declare  şi ing. COSTEL AVRAM, directorul  general  al APA SERV.

A.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: