Avem un sportiv în top 10 naţional pe anul 2013

florentina-marincu    Atleta Florentina Marincu şi antrenorul Nicolae Alexe au  participat  la „Gala atletismului românesc 2013” care a avut loc, miercuri, la Bucureşti. Prezenţa celor doi reprezentanţi ai CNS CSS „Cetate” Deva la festivitate este echivalentă cu includerea atletei numărul unu a judeţului Hunedoara (la acest moment) în clasamentul primilor zece atleţi români ai anului 2013. Anul trecut în topul Federaţiei Român de lupte libere s-a aflat luptătoarea de la CSŞ Petroşani Laura Gavriliuc. Atleta Florentina Marincu s-a remarcat în acest an la toate competiţiile la care a participat, obţinând performanţe de top atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional.

Sportiva antrenată de Nicolae Alexe este singura din lume care a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale rezervate junioarelor II, desfăşurate în Ucraina, ea urcând pe prima treaptă a podiumului în probele de săritura în lungime şi triplusalt. În plus, „Flori” este dublă campioană balcanică, în aceleaşi probe, şi s-a clasat pe locul patru la Campionatul European al junioarelor I. Dincolo de medalii, Florentina şi-a trecut în palmares şi mai multe recorduri. Cel mai valoros este recordul european în sală la nivel de junioare II cu o săritură de 6,50 metri, iar cel mai „lung” este recordul naţional la săritura în lungime, în aer liber, cu 6,54 metri, la nivel de junioare II. „Gala atletismului românesc 2013”, în cadrul căreia au fost premiaţi primii zece sportivi ai anului desemnaţi de Federaţia Română de Atletism a avut loc în Salonul D al Hotelului Marriott din Capitală. Atleta Florentina Marincu şi antrenorul Nicolae Alexe au primit invitaţii din partea Federaţiei Române de Atletism pentru a participa la eveniment.

„Este o onoare ca o junioară II, în vârstă de numai 17 ani, să fie inclusă în topul naţional de la toate categoriile”, a spus antrenorul Nicolae Alexe. În cadrul galei s-a marcat şi retragerea unei mari campioane, Nicoleta Grasu, de 33 de ori deţinătoare a titlului naţional, multiplă medaliată mondială şi europeană şi au fost acordate trofee omagiale.

Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: