Parlamentarii hunedoreni au luat atitudine împotriva legilor UDMR

    Într-un comunicat remis presei, parlamentarii social-democraţi din judeţul Hunedoara se numără printre politicienii care au condamnat intenţia conducerii PSD de a susţine în parlament aşa-numitele „legi ale maghiarizării” propuse de UDMR în negocierile politice privind o eventuală susţinere a moţiunii împotriva Guvernului Grindeanu.

Deputaţii Laurenţiu Nistor, Ilie Toma, Natalia Intotero, Sorin Marica şi senatorii Cristian Resmeriţă şi Viorel Sălan, alături de alţi parlamentari din regiunea Ardealului, i-au cerut preşedintelui PSD Liviu Dragnea să retragă de pe ordinea de zi a mai multor comisii parlamentare proiectele normative propuse de UDMR privind introducerea limbii maghiare ca limbă oficială în anumite primării, respectiv declararea oficială a zilei de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, drept zi de sărbătoare şi în România.

            „Am primit mai multe semnale în această direcţie de la alegătorii noştri, mesaje prin care oamenii îşi exprimau îngrijorarea faţă de aceste acte normative propuse de UDMR. În urma acestor mesaje, am fost nevoiţi să facem front comun şi cu alţi parlamentari din Ardeal şi să-i solicităm preşedintelui PSD, Liviu Dragnea retragerea din dezbaterea parlamentară a acestor acte normative. Domnul Dragnea a fost foarte receptiv la cererile noastre şi, aşa cum aţi văzut astăzi, acest subiect a fost practic închis. Eu cred că decizia luată în acest sens este una care va fi benefică atât pentru UDMR, cât şi pentru PSD”, a declarat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara. Văzând revolta filialelor din Ardeal, liderul PSD, Liviu Dragnea a decis să renunţe la promisiunile făcute UDMR, în schimbul votării moţiunii de cenzură.

Moţiunea de cenzură ”România nu poate fi confiscată – apărăm democraţia şi votul românilor”  a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au votat ”pentru” 241 de parlamentari şi 10 au fost ”împotrivă”. Numărul total de voturi valabil exprimate a fost 251.  Și parlamentarii hunedoreni au votat ”pro moțiune”. În urma voturilor exprimate de parlamentari, guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu a fost destituit.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: