Avram Iancu şi Pilotul de pe Dunăre

  Bibliotecarul Avram Iancu a încept aventura vieţii sale, pentru a stabili un nou record mondial, luând startul la cursa de înot pe Dunăre de la izvoare, până la vărsare, propunându-şi să parcurgă 2860 kilometri, de la izvoare din Munţii Pădurea Neagră, până la Sulina. Petroşeneanul nu poartă niciun costum de protecţie. „Doar cu ajutorul lui Dumnezeu vom învinge. Mulţumesc sponsorilor, susţinătorilor, tuturor românilor care mă încarcă cu energie”, a scris Avram Iancu, marţi, pe contul său de socializare.

Avram Iancu este însoţit de doi caiacişti şi va înota cel puţin zece ore pe zi, fără pauze pe uscat şi fără echipamente ajutătoare.

„Am fost inspirat de un roman, Pilotul de pe Dunăre”, l-am recitit şi am dorit să dau viaţă acestui roman cu ocazia a zece  ani de când România a aderat la UE. “Voi pleca din Germania, iar finalul va fi în portul Sulina, după aproximativ 60 de zile de efort continuu, câte 50 de kilometri pe zi, câte zece ore de efort zilnic”, a afirmat Avram Iancu, la începutul lunii iunie, după ce a străbătut râul Siret înot în nici zece ore, într-un antrenament pentru stabilirea recordului pe Dunăre.

În acest demers, petroşeneanul este susţinut de administraţia publică locală, de primarul Tiberiu Iacob Ridzi care i-a urat succes în proiectul propus. „În faţa primăriei, alături de fanii săi, i-am adresat câteva cuvinte de încurajare şi susţinere. Nu este deloc uşor, dar sunt convins că pregătirea fizică şi morală îl vor ajuta să îşi ducă la bun sfârşit provocarea. Cred în ceea ce îşi doreşte şi îi urez mult succes în marea aventură”, a precizat primarul petroşenean.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: