Consilierii judeţeni pe drumul mătăsii

             Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora declara că pentru a aloca fonduri de la Consiliul Judeţean către Spitalul de Urgenţă din Petroşani “nu există cadrul legal”. În schimb, există cadrul legal ca, consilierii judeţeni să o ia pe urmele lui Marco Polo, pentru a se împrieteni cu marele popor de la răsărit. Vizita va întări cooperarea în domeniul educaţiei şi schimburilor interculturale dintre China şi judeţul Hunedoara. Primul pas a fost deja făcut, membrii delegaţiei au învăţat să mănânce cu beţişoarele.

O numeroasă delegaţie a Consiliului Judeţean Hunedoara se află într-o vizită oficială în Republica Populară Chineză, în perioada 01-15 iunie 2017, pentru a participa la evenimentele:

– “A 4-a Conferinţă despre cooperarea în domeniul educaţiei şi schimburilor interculturale între China şi Ţările Europei Centrale şi de Est”, organizată de Autorităţile din Ningbo, Provincia Ningbo;

– “Expoziţia internaţională a Drumului Mătăsii şi cea de-a 21-a ediţie a Forumului de Investiţii şi Comerţ între China de Est şi China de Vest din perspectiva europeană”, organizată de Autorităţile din Xi’an, Provincia Shaanxi.

Componenţa delegaţiei este următoarea:

–   Sorin Adrian VASILESCU, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara,

–  Ovidiu VLAD, consilier judeţean,

–   Victoria Alina DUNCA, consilier judeţean,

–   Dan-Eugen CRIŞAN, şef Serviciu Relaţii externe, asocieri şi comunicare interinstituţională, CJ Hunedoara,

–  Claudia-Dorina VASIU, inspector şcolar, Inspectoratul şcolar Judeţean Hunedoara,

–   Qi ZHAO, traducător chineză-română, consultant special pentru Asia, profesor lector Clasa Confucius din cadrul Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” Deva.

Menţionăm că această delegaţie a fost organizată în urma invitaţiilor Şcolii de Afaceri Externe din Ningbo, Provincia Ningbo şi, respectiv, a Biroului de Relaţii Externe al Guvernului Popular din Provincia Shaanxi, Republica Populară Chineză.

Biroul de presă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: