Consilierii judeţeni pe drumul mătăsii

             Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora declara că pentru a aloca fonduri de la Consiliul Judeţean către Spitalul de Urgenţă din Petroşani „nu există cadrul legal”. În schimb, există cadrul legal ca, consilierii judeţeni să o ia pe urmele lui Marco Polo, pentru a se împrieteni cu marele popor de la răsărit. Vizita va întări cooperarea în domeniul educaţiei şi schimburilor interculturale dintre China şi judeţul Hunedoara. Primul pas a fost deja făcut, membrii delegaţiei au învăţat să mănânce cu beţişoarele.

O numeroasă delegaţie a Consiliului Judeţean Hunedoara se află într-o vizită oficială în Republica Populară Chineză, în perioada 01-15 iunie 2017, pentru a participa la evenimentele:

– „A 4-a Conferinţă despre cooperarea în domeniul educaţiei şi schimburilor interculturale între China şi Ţările Europei Centrale şi de Est”, organizată de Autorităţile din Ningbo, Provincia Ningbo;

– „Expoziţia internaţională a Drumului Mătăsii şi cea de-a 21-a ediţie a Forumului de Investiţii şi Comerţ între China de Est şi China de Vest din perspectiva europeană”, organizată de Autorităţile din Xi’an, Provincia Shaanxi.

Componenţa delegaţiei este următoarea:

–   Sorin Adrian VASILESCU, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara,

–  Ovidiu VLAD, consilier judeţean,

–   Victoria Alina DUNCA, consilier judeţean,

–   Dan-Eugen CRIŞAN, şef Serviciu Relaţii externe, asocieri şi comunicare interinstituţională, CJ Hunedoara,

–  Claudia-Dorina VASIU, inspector şcolar, Inspectoratul şcolar Judeţean Hunedoara,

–   Qi ZHAO, traducător chineză-română, consultant special pentru Asia, profesor lector Clasa Confucius din cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva.

Menţionăm că această delegaţie a fost organizată în urma invitaţiilor Şcolii de Afaceri Externe din Ningbo, Provincia Ningbo şi, respectiv, a Biroului de Relaţii Externe al Guvernului Popular din Provincia Shaanxi, Republica Populară Chineză.

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: