Contractul pentru gestionarea deponeului ecologic de la Bârcea, câştigat de Supercom SA Bucureşti

    Marţi, 24 aprilie, la sediul Consiliului Judeţean, contractul privind gestionarea temporară a deponeului ecologic de la Bârcea Mare, a fost adjudecat de o firmă din Bucureşti, Supercom SA. Contractul se va derula pe o perioadă determinată, până la desemnarea prin SEAP a acelui operator care va gestiona în final, activitatea conform proiectului Sistemului Integrat de Gestionare a Deşeurilor  Hunedoara.

S.C. Supercom S.A. Bucureşti, firma care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Hunedoara este deţinută de Ilie Ciuclea. Fost senator PSD în legislatura 2004-2008, în prezent vicepreşedinte al UNPR, deţine împreună cu familia firma de salubritate Supercom. Această firmă a fost înfiinţată în 1993 şi îi are ca asociaţi pe Ilie Ionel Ciuclea, care este şi administrator, Gheorghe Valentin Bubu, Florina Bubu, Ciuclea Georgescu Roxana Magdalena, Ciuclea Maria Cristina şi Ciuclea Paula. Ilie Ciuclea a fost pentru scurtă vreme senator din partea PSD în legistativa 2004-2008, înlocuindu-l pe Sorin Oprescu, mai apoi a devenit prim- vicepreşedinte al UNPR Bucureşti.

Ce scria FORBES despre această firmă?

„Compania a devenit cunoscută după ce a reuşit să câştige contractele de salubrizare pentru sectorul 2 din Capitală. Deşi s-a scris de mai multe ori că firma a fost înfiinţată de Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, şi Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase şi cedată ulterior familiei Ciuclea, nu există dovezi în acest sens. Însă cel mai contestat contract încheiat în 2007 cu administraţia Sectorului 2, condusă de Neculai Onţanu, secretar general al UNPR, este autorizaţia de ridicare a automobilelor parcate ilegal. Din taxele percepute pentru ridicarea, transportul şi depozitarea pe 24 de ore, care se ridică la 54 de lei, Supercom ar fi încasat aproximativ 2 milioane de euro. Raportată la cifra de afaceri pe 2009, aceasta reprezintă aproximativ 7% din total. Grupul Supercom SA, condus de omul de afaceri Ilie Ionel Ciuclea, are 1.650 de salariaţi, 35.000 de contracte încheiate, o cifră de afaceri pe 2010 de 28,4 milioane de euro şi o marjă de profit de 7%.”

Firma are câştigate mai multe contracte de salubrizare în mai multe judeţe ale ţării şi în oraşe în care, prepoderenţa primarilor PSD este de peste  80%. (E.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: