Hidroconstrucţia a câştigat licitaţia pentru introducerea canalizării în staţiunea Straja

Costel Avram   Criteriul a fost preţul cel mai mic, dar cei de la Apa Serv susţin că şi   factorul calitate a avut aceeaşi pondere ca şi preţul scăzut cu care au venit cei de la Hidroconstrucţia SA Bucureşti.

La conferinţa de presă din 4 august 2016, la sediul Apa Serv Valea Jiului, directorul general Costel Avram a făcut unele precizări privind investiţiile care urmează a fi realizate în cadrul noului proiect care vizează dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare în Valea Jiului.

            „Am avut discuţii cu primarul Cristian Resmeriţă şi vom urca pe SEAP această lucrare, canalizarea în Straja. După cum ştiţi, investiţia va fi făcută de operatorul de apă, iar canalizarea de sub telescaun va fi împărţită în două, Consiliul Judeţean şi UAT Lupeni, iar în staţiune, canalizarea va fi făcută din     fonduri proprii ale operatorului de apă. Lucrările vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare şi sperăm că investiţia să fie gata, anul viitor”, a precizat directorul general.

De la trei la două milioane

Cei de la Apa Serv s-au mişcat repede şi profesionist, aşa cum declara la începutul lunii Costel Avram, obţinând şi un preţ excelent.

           „Au fost finalizate procedurile legale privind desemnarea antreprenorului acestei lucrări. După analizarea dosarelor depuse de cele opt firme participante, la licitaţia organizată de Apa Serv, pe baza criteriului de evaluare: cel mai bun raport calitate preţ, a fost desemnată câstigătoare oferta depusă de Hidroconstrucţia SA Bucureşti. De altfel, aceasta a ofertat şi cel mai bun preţ, câştigând cu suma de 2.089.035,61 lei, fără TVA, preţ mult mai mic faţă de estimările din caietul de sarcini, care au fost de peste 3,4 milioane de lei fără TVA „, a declarat Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.

Contractul va putea fi semnat între părţi în scurt timp şi apoi vor putea începe lucrările, de îndată ce vremea o va permite. Staţiunea Straja, la fel ca şi Pasul Vulcan sau Parâng, nu are canalizare şi fiecare cabană are fosă septică. Costel Avram promite că în sezonul următor de schi staţiunea va avea un sistem de canalizare corespunzător normelor europenesss.

            Happy end

Totul e bine, când se termină cu bine. Hidroconstrucţia SA Bucureşti a mai câştigat în Valea Jiului contracte pentru canalizare, toate fiind finalizate cu succes. Spre exemplu, semnarea procesului verbal de recepţie pentru canalizarea din Vulcan, cartierul Dallas a fost finalizată în biroul primarului cu un microbuz plin cu baxuri de vin de la Cramele Drăgăşani, producţie 2011, descărcat pe uşa din spate a clădirii primăriei. Asta este partea bună. Partea proastă este că la executarea lucrării nu prea s-a respectat proiectul şi s-au folosit conducte mai mici în diametru şi de calitate mai slabă. Dar şi acest neajuns a fost compensat prin chiria pe care Hidroconstrucţia a plătit-o către Farmacia Ile pentru spaţiul închiriat de la aceasta în fostul sediu de la Dincă al Edil Therma, spaţiu achiziţionat de familia Ile după falimentarea acestei societăţi. Ne aşteptăm totuşi ca Apa Serv să nu facă rabat de la calitate, mai ales că are şi specialişti care pot verifica acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: