Investiţii majore în municipiul Lupeni în 2017

cl-lupeni   Anul 2017 va continua cu alte investiţii majore care se vor derula la nivelul municipiului Lupeni. Din declaraţiile fostului primar şi actualmente senator, Cristian Resmeriţă, se are în vedere, în primul rând finalizarea proiectelor începute anul trecut şi care au deja, un impact major în rândul comunităţii locale şi nu numai. Marele proiect de asfaltare va continua şi anul acesta, deoarece în bugetul local se regăsesc şi sumele necesare realizării acestei investiţii. Vor demara lucrările în cartierul Ştefan după ce se vor finaliza investiţiile în reţeaua de apă şi canalizare pe care o execută cei de la Apa Serv Valea Jiului. Chiar dacă proiectul era preconizat a se derula pe parcursul a trei ani, datorită muncii asiduee a echipei eficiente care există la nivelul administraţiei publice locale şi cu ajutorul contructorului, investiţiile majore în infrastructura locală se vor finaliza anul viitor, cel târziu la finele verii.        OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Odată cu încălzirea vremii se vor face ultimele retuşuri în cartierele Bucura şi Parângului, vor începe lucrările pe zona Gorunului, Viitorului, strada Pomilor, Spiru Haret, etc. După cum se ştie administraţia publică a municipiului Lupeni este în strânsă legătură cu diverse ministere şi agenţii, cărora le-au fost înaintate mai multe proiecte de dezvoltarea infrastructurii locale care vizează obiective de învăţămînt, culturale şi sportive. În ultima sa apariţie publică ca primar al municipiului Lupeni, prof. Cristian Resmeriţă a prezentat ceea ce-şi doreşte a se realiza în anul în curs, dar priveşte cu optimism şi către anii viitori. De curând Compania Naţională de Investiţii a dat undă verde începerii lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Cinematografului Cultural şi a stadionului municipal. Sunt veşti îmbucurătoare, pentru că lupenenii au nevoie de cultură şi de sport. Şi nu numai lupenenii, turiştii care tranzitează zona Valea Jiului îşi pot petrece în viitor clipe plăcute în viitoarele locaţii. “Ne dorim să creăm un complex sportiv de care să ne legăm de staţiunea Straja, care să fie amplasat în partea superioară a staţiunii şi nu la baza ei de la Agrement”, a mai spus fostul primar.

În urmă cu câţiva ani, în zona Agrement era în plan realizarea unui Aqualand, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara, dar proiectul nu s-a mai pus în mişcare. “Îmi doresc crearea a 500 de locuri noi de muncă, avem nevoie de turişti în staţiunea Straja în toate anotimpurile, de sportivi, de loturi care pot să vină la noi în cantonamente. Am venit în sprijinul investitorilor din turism, vom încerca atragerea de noi investiţii în staţiune şi vom încerca să-i ajutăm pe toţi cei care desfăşoară activităţi legale în staţiune. Trebuie să ne dezvoltăm la nivelul localităţii şi latura culturală, pentru că avem ce să oferim, avem talente care trebuie promovate. Avem nevoie de un cinematograf modern, de un Palat unde să se organizeze spectacole de divertisment şi acţiuni culturale complexe şi care să promoveze şi tradiţiile şi obiceiurile noastre locale. Va fi, aici, la noi, ceva unic, un proiect complex care va angrena mai multe componente. Încă îl gândim şi cred că vom avea şi finanţarea necesară”, a mai spus Cristian Resmeriţă în şedinţa de consiliu şi în conferinţa de presă.

S-a vehiculat mult în presa locală faptul că Valea Jiului nu mai este atractivă pentru investitori. Unii pleacă, alţii vin, chiar dacă forţa de muncă nu este calificată în domeniul pe care îl cer. Poate că investitorii aşteaptă şi unele facilităţi din partea administraţiilor locale. O deschidere deosebită este la Lupeni, unde un grup de investori italieni urmează să facă investiţii într-o fabrică de prelucrare a lignitului. Lupeniul dispune la ora actuală, după ecologizarea zonei de intrare de peste 25 de hectare de teren, care poate fi oferit investitorilor. În curând vor începe şi lucrările de modernizare a drumului vechi, care va face legătura dintre municipiile Lupeni şi Vulcan. Angajaţii din cadrul biroului de proiecte lucrează şi ei din plin pentru a încerca obţinerea fondurilor necesare reabilitării unor instituţii publice şi sunt şanse ca în primăvară să înceapă derularea unor investiţii noi în infrastructura de învăţământ, în continuarea învestiţiilor din Straja şi alte zone ale municipiului Lupeni, etc. Administraţia publică locală a municipiului Lupeni va fi parteneră în diferite proiecte cultural – educative şi sportive care se vor derula în parteneriat cu alte instituţii şi ong-uri din localitate, din ţară şi din străinătate. „Chiar dacă sunt acum în Parlament, municipiul Lupeni va fi într-o continuă schimbare şi-mi doresc ca după alegerile locale primăria să fie condusă de o persoană responsabilă, care să continue ceea ce am început eu şi echipa pe care am format-o în cadrul administraţiei locale, eficientă, promptă şi cu o viziune de dezvoltare continuă”, a ţinut să declare senatorul Cristian Resmeriţă.

Acesta este încrezător ca administraţia locală a municipiului Lupeni va fi susţinută de guvernul Grindeanu, de noua conducere a Consiliului Judeţean, de ministri şi alţi factori de decizie în toate proiectele şi propunerile care vor fi făcute pentru dezvoltarea localităţii, pentru creşterea nivelului de trai al lupenenilor şi pentru bunăstarea lor.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: