Pentru prima dată de la înfiinţare, Apa Serv a încheiat anul pe profit

            Administraţiile publice locale vor primi dividente din acest profit

costel avram  La Conferinţa de presă din 19 ianuarie, directorul Apa Serv Valea Jiului a făcut o trecere în revistă a activităţii firmei pe anul 2016 şi principalele proiecte pentru anul 2017.

            Vestea cea mai bună, pe care locuitorii Văii Jiului nu sperau să o mai primească vreodată, este aceea că firma a încheiat anul pe profit. Este pentru prima dată din 1996, anul înfiinţării sub denumirea de Regia Autonomă a Apei Valea Jiului când firma nu mai înregistrează pierderi, ba mai mult, este pe profit. În cadrul conferinţei de presă, Costel Avram, directorul general al Apa Serv, a mulţumit tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestor rezultate, angajaţi ai Apa Serv, administraţii publice local, Consiliul Judeţean şi locuitorii Văii Jiului, beneficiari ai serviciilor de apă-canal.

“Doresc să aduc la cunoştinţa opiniei publice din Valea Jiului, prin intermediul dumneavoastră, câteva aspecte din activitatea Apa Serv Valea Jiului. Înainte de a face însă acest lucru, pentru că este prima noastră întâlnire din acest an, profit de ocazie pentru a le adresa încă o dată mulţumiri tuturor celor care au contribuit la finalizarea celui mai bun an din punct de vedere economic şi financiar din istoria operatorului regional al serviciilor de apă şi canalizare din Valea Jiului.

            Mă refer aici, în primul rând la beneficiarii serviciilor noastre, la cetăţenii Văii Jiului cărora le mulţumesc pentru felul în care au înţeles să devină partenerii noştri în adevăratul înţeles al cuvântului. Faptul că oamenii au înţeles că pentru a avea servicii publice de calitate au datoria de a veni în sprijnul nostru, pe de o parte atenţionându-ne ori de câte ori au apărut probleme de exploatare a reţelelor de apă şi canalizare iar, pe de altă parte, achitând cu seriozitate, la termen, facturile pentru serviciile prestate de noi a făcut posibil ca, anul 2016, să se închidă cu rezultate care reflectă cât se poate de exact acest tip de parteneriat pe care-l avem cu beneficiarii serviciilor noastre. Iar bucuria acestui tip de relaţie pe care l-am stabilit cu beneficiarii noştri este cu atât mai mare cu cât anul 2017 a început cu încasări record pentru luna ianuarie, comparativ cu anii precedenţi.

            Le mulţumesc de asemenea colegilor, tuturor salariaţilor Apa Serv al căror efort conjugat de-a lungul anului 2016 a făcut posibil să creştem, în permanenţă, calitatea serviciilor şi intervenţiile prompte, acolo unde acestea au fost necesare.

            Se cuvin, totodată, mulţumiri, acţionarilor noştri, Consiliul Judeţean şi Consiliile locale din localităţile Văii Jiului. În acest sens, vreau să vă informez că, împreună cu colegii mei din conducerea Apa Serv Valea Jiului, am luat decizia de a merge în faţa Consiliilor locale şi în Consiliul Judeţean Huneodara, pentru a prezenta bilanţul activităţii noastre din anul 2016. Vom începe acest demers chiar astăzi, când vom fi prezenţi la şedinţa Consiliului local al municipiului Vulcan, imediat după această conferinţă de presă. Nu mergem în faţa reprezentanţilor administraţiilor locale doar cu acest raport ci, pentru prima oară, vom distribui acţionarilor noştri şi dividende din profitul Apa Serv, bani care, potrivit legii, se vor întoarce în realizarea unor noi investiţii în modernizarea reţelelor de apă din toate localităţile Văii Jiului.

            De altfel, anul 2017 deschide pentru noi oportunitatea realizării unor noi şi noi investiţii. În toate oraşele şi municipiile din Valea Jiului. Atât fondurile proprii şi reinvestirea profitului din exerciţiul financiar al anului 2016, cât mai ales accesarea fondurilor europene din noul contract de finanţare pe POIM, pe care Apa Serv îl va semna în perioada imediat următoare, deschid posibilitatea de a începe noi proiecte de investiţii în modernizarea reţelelor de apă şi canalizare. Rolul acestora este acela de a face posibilă păstrarea ritmului de alimentare cu apă potabilă a beneficiarilor noştri, 24 de ore din 24, dar şi reducerea numărului de avarii, concomitent cu creşterea parametrilor tehnici de livrare a apei şi de conformare a exploatării reţelelor de canalizare la normele europene în domeniu.

            În altă ordine de idei, vreau să vă informez că atât investiţiile pe care am reuşit să le facem în anii precedenţi, cât şi profesionalismul muncitorilor şi echipei tehnice de la Apa Serv au fost în măsură să asigure furnizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă în condiţii extreme din punct de vedere meteorologic. Spre exemplu, dacă în alţi ani, instituirea unui cod galben sau portocaliu de îngheţ bloca activitatea staţiilor de tratare, la începutul acestui an, pe perioada îngheţului, nu a fost oprită niciuna din staţiile de tratare exploatate de Apa Serv, asigurându-se alimentarea continuă cu apă potabilă la nivelul Văii Jiului.

           Datorită intervenţiilor personalului nostru, care a acţionat permanent, în regim non-stop, sub coordonarea domnului Cristi Ionică, la captările Taia şi Jieţ +izvorul Polatişte (din zona de Est a Văii Jiului), respectiv la captarea Lazărul care asigură alimentarea Barajului de Valea de Peşti (în zona de vest a Văii Jiului) a fost asigurată, în ciuda vremii potrivnice, cantitatea de apă necesară funcţionării la parametri normali a staţiilor de tratare a apei potabile.

            Din păcate, în zonele unde reţelele de distribuţie nu au fost încă reabilitate şi în foarte multe situaţii, pe reţelele interioare aflate în proprietatea beneficiarilor, perioada de îngheţ a generat numeroase avarii, pentru remedierea cărora a fost nevoie să facem un adevărat maraton al intervenţiilor de urgenţă, deseori în condiţii meteorologice extreme. Pot să vă informez că, în perioada 8-18 ianuarie 2017, la Dispeceratul Central al societăţii noastre s-au înregistrat un număr total de 470 de sesizări privind lipsa apei, presiunea scăzută sau îngheţarea branşamentelor, cele mai multe fiind înregistrate la Petroşani. De altfel, o situaţie detaliată în legătură cu acest subiect vă poate prezenta domnul inginer Florin Donisa, şeful Departamentului Exploatare.

            Ceea ce vreau eu să precizez este că, pentru gestionarea şi urmărirea modului de rezolvare a situaţiilor de acest fel înregistrate la Dispeceratul Central, am dispus constituirea unui grup operativ de lucru, astfel încât să acţionăm în aşa fel încât fiecare problemă semnalată să fie soluţionată în cel mai scurt timp posibil. O constatare ce a rezultat în urma intervenţiilor echipelor noastre la adresele sesizate este aceea că un număr foarte mare din problemele care au apărut au fost înregistrate pe tronsoane de reţelele aflate în domeniul privat al beneficiarilor nostri, situate în aval de contoarele de branşament ale Apa Serv.

            Ce înseamnă acest lucru ? Înseamnă că aceste situaţii nu sunt imputabile societăţii noastre, ele fiind în parte generate de neglijenţa locatarilor sau de lipsa de interes în ceea ce priveşte protejarea corespunzătoare a acestor instalaţii. Chiar şi aşa, am răspuns tuturor solicitărilor primite pentru remedierea defectelor, pentru a veni în sprijinul oamenilor. Vreau să trag aici un semnal de alarmă şi să invit cetăţenii să acorde mai multă atenţie modului în care-şi îngrijesc şi exploatează reţelele interioare, comune sau personale, de alimentare cu apă potabilă, mai ales că în perioada următoare se anunţă noi reprize de ger şi vreme rea.

            În fine, un alt subiect pe care doresc să-l aduc în atenţia dumneavoastră vizează un foarte important proiect de investiţii, pe care l-am început anul trecut şi pe care-l vom finaliza în cursul acestui an. Mă refer aici la proiectul privind realizarea infrastructurii de canalizare în staţiunea turistică Straja. Vă informez că, în aceste zile, au fost finalizate procedurile legale privind desemnarea antreprenoului general al acestei lucrări. După analizarea dosarelor depuse de cele 8 firme participante la licitaţia organizată de Apa Serv, pe baza criteriului de evaluare „cel mai bun raport calitate-preţ”a fost desemnată câştigătoare oferta depusă de Hidroconstrucţia SA Bucureşti. De altfel, această firmă a ofertat şi cel mai bun preţ pentru această importantă lucrare, un preţ de 2.089.035,61 lei (fără TVA), mult mai mic faţă de de estimările din caietul de sarcini, de peste 3,4 milioane de lei (fără TVA). Sper ca, în zilele imediat următoae, să semnăm acest contract şi, imediat ce vremea ne va permite, să începem execuţia acestui proiect astfel încât sezonul turistic de iarnă 2017/2018 din Straja, să găsească operatorii de turism cu branşament la sistemul public de canalizare, aşa cum este normal să fie într-o staţiune de interes aşa cum a devenit cea de la Straja Lupeni.

            Şi aici salut excelenta colaborare pe care am avut-o în abordarea acestui program de investiţii, atât cu Primăria şi Consiliul local Lupeni, cât şi cu Consiliul Judeţean Hunedoara, dar şi cu proprietarii de cabane şi pensiuni din staţiune.

            Nu în ultimul rand vreau să îi mulţumesc public doamnei Monica Tarcea pentru rolul determinant pe care împreuna cu echipa sa l-a avut în implementarea proiectelor de investiţii.

            Acestea sunt subiectele pe care am vrut să vi le aduc la cunoştinţă.

            Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, reprezentaţilor presei locale, care aţi fost alături de noi în anul 2016 şi aţi informat, în mod constant, cetăţenii asupra tuturor aspectelor din activitatea noastră, fapt care îndrăznesc să cred, a contribuit la percepţia corectă a acestei activităţi. Vă invit să ne rămâneţi aceeaşi parteneri de nădejde şi în anul 2017, în scopul nostru comun de a informa cetăţenii Văii Jiului, în mod corect, asupra a tot ceea ce ţine de activitatea societăţii noastre”, a declarat directorul Apa Serv, Costel Avram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: