La mulți ani, România! Ziua Națională – sărbătorită la CNI „Carmen Sylva” Petroșani

resmerita-lucian  În costume populare, cu cocarde tricolore în piept, cu cântece, dansuri și mâncare tradițională – așa a fost sărbătorită Ziua Națională a României la CNI „Carmen Sylva” Petroșani. Astfel, adolescenții pot nota în jurnalul celei mai frumoase perioade a vieții, emoțiile, râsetele, activitățile din data de  29.11.2016.

Acțiunile au fost deschise de un flash mob cu 90 de participanți, care au format şi fluturat în curtea instituției Drapelul Național. A urmat concursul de istorie “Unire-n cuget şi-n simțiri”, la care au participat viitorii absolvenți. S-a continuat cu o întrecere între clase, organizată de Consiliul Școlar al Elevilor, coordonat de dra prof. Carmen Gheviza. Juriul – compus din dl director Lucian Resmeriță, doamnele profesoare de istorie Florica Bican și Anca Elena Cordea și elevii Sergiu Berindea și Andreea Szima, a avut dificila misiune de a stabili o ierarhie între participanți. S-au desfășurat în fiecare clasă scurte programe artistice, s-a intonat Imnul, s-au făcut prezentări Power Point pe tema Unirii din 1918 și s-au degustat delicioasele preparate tradiționale.

Dl director Lucian Resmeriță a felicitat elevii și cadrele didactice care au contribuit la această frumoasă lecție de istorie, încheind cu „La mulți ani, România!”, urare la care s-au asociat, într-un glas, așa cum stă bine de Ziua Marii Uniri, toți cei prezenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: