Luna Decembrie – plină de evenimente cultural-artistice la Palatul Cultural din Municipiul Lupeni

      palat      Profitând de faptul că acum Municipiul Lupeni are cea mai modernă sală de spectacole din Valea Jiului, administrația publică locală a municipiului anunță că, luna decembrie va fi o lună plină de evenimente cultural – artistice ce vor avea loc la Palatul Cultural. Primul eveniment, dedicat Zilei Naționale, tradițiilor românești, va avea lor în data de 2 decembrie, începând cu orele 17.00.

            Protagoniști vor fi artiștii din cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” și Școala Gimnazială nr.2, membrii ansamblului ”Mesagerii Iubirii” coordonat de Mariane Peptenaru și alții, care vor dansa și vor cânta românește. Intrarea la spectacol va fi liberă. În data de 4 decembrie, de la orele 12.00, artiștii de la Teatrul din Deva vor oferi micilor spectatori piesa ”Bunica și Extraterestrul”. Iar seara, este dedicată colindelor, preoții și membrii de la Schitul Straja al Bisericii Ortodoxe, vor oferi, începând cu orele 16.00, un inedit concert de colinde tradiționale și religioase. Intrarea va fi liberă pentru toți doritori.

Dacă în anii trecuți se organizau seri caritabile pentru beneficiarii de la Centrul Școlar pentru Incluziune Socială ”Rudolf Steiner”, acum, aceștia își vor putea arăta priceperea în cadrul unui spectacol care va avea loc în data de 20 decembrie, începând cu orele 11.00. Fiind mai deosebiți, cei care doresc să-i sprijine sunt așteptați la acest eveniment deosebit pe care aceștia îl oferă comunității, familiilor lor, părinților și bunicilor. Primele serbări dedicate lui Moș Crăciun vor avea loc, aici, pentru prima dată, în Palatul Cultural, elevii de la școlile din municipiul Lupeni și cadrele didactice putând să le ofere invitaților o zi de neuitat, care, cu siguranță, va fi imortalizată pentru familiile participante, la serbările dedicate sărbătorilor de iarnă.

Primii care vor intra pe scenă vor fi elevii de la Școala Gimnazială nr. 1, în data de 15 decembrie, urmați apoi, în data de 19 decembrie de cei de la Școala Gimazială nr. 2. Nici bisericile nu au fost uitate și toți aceia care îndrăgesc colindele religoase, creștine sunt așteptați să participe la cele două seri dedicate colindelor, care vor fi susținute în data de 22 decembrie de membrii Bisericii Baptiste și în data de 23 decembrie de membrii Bisericii Penticostale. Ambele spectacole vor avea loc în intervalul orar 17.00- 19.00 iar intrarea va fi liberă.

”După cum ați văzut, avem un program variat, dedicat atât celor mici, elevilor, bisericilor, celor care doresc să aducă vestea cea minunată în rândul comunității noastre. Aducem bucuria în comunitatea noastră, începând chiar din data de 1 decembrie, de la orele 16.30 în Parcul de la CAP, când vom aprinde luminițele festive de sărbătorile de iarnă și ne vom bucura ascultând colinde alături de Moș Crăciun, de Albă ca Zăpada și cei 7 pitici și alte personaje de poveste”, a precizat, viceprimarul municipiului Lupeni, Iacob Mesaroș.

La evenimentul din parc sunt așteptați sute de copii. Iar Palatul Cultural a îmbrăcat și el haine de sărbătoare, steaguri tricolore masive fiind amplasate pe frontispiciul acestuia, iar în municipiul Lupeni steagurile tricolore întregesc atmosfera de sărbătoare, în care vom intra de joi, 1 Decembrie.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: