Peste un miliard de lei pentru Siminel

ridzisimi-pingelica         Constantin Siminel Iordache, favoritul administraţiei locale şi al justiţiei hunedorene, are de încasat de la Primăria Petroşani 122.401,52 lei plus 6654 lei cheltuieli de judecată. Considerat un apropiat al administraţiei petroşenene, cunoscutul om de afaceri Constantin Siminel Iordache a achiziţionat numeroase terenuri pe raza municipiului Petroşani, construind de-a valma, fără a deţine avizele necesare dar cu acordul tacit al autorităţilor locale. O parte din aceste construcţii au luat foc nu demult, fiind la ora actuală în stadiul de reconstrucţie şi redecorare.

facsimil-cerere-pingelica  Tribunalul Hunedoara a dat câştig de cauză SC Keops Serv, firma omului de afaceri Constantin Siminel Iordache, în procesul cu administraţia publică din Petroşani. Acţiunea în instanţă, formulată de SC Keops Serv, a fost urmarea rezilierii contractului de concesiune încheiat în 2011 pentru fostul cinematograf Victoria. Acest contract prevedea obligativitatea de a-i păstra obiectul de activitate timp de 5 ani.   Siminel Iordache făcea cunoscut că vrea să deschidă şi o sală de bowling cu două piste, o sală de jocuri, o casă de pariuri sportive şi un fast food. După ce câţiva ani nu a făcut nimic, pe Siminel Iordache l-a lovit hărnicia după ce surse de încredere din primărie l-au informat că există perspectiva ca cinematograful să fie luat înapoi şi reabilitat prin Compania Naţională de Investiţii. A scos câteva roabe de mizerie, şi-a pregătit nişte hârtii şi a dat în judecată primăria pentru recuperarea investiţiei. Cum era de aşteptat, instanţa „Admite în parte acţiunea în contencios administrativ formulată şi precizată de reclamanta SC Keops Serv SRL Petroşani în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local Petroşani – Serviciul Public Administrarea Domeniului Public şi Privat şi Municipiul Petroşani – prin Primar şi în consecinţă: obligă pârâţii să plătească reclamantei SC Keops Serv SRL suma de 122.401,52 lei cu titlu de despăgubiri. Obligă pârâţii să plătească reclamantei suma de 6.654 lei, cheltuieli de judecată”, aşa cum se arată în dispozitivul sentinţei pronunţate de Tribunalul Hunedoara.

keops-arde    Afacerea este trasă la indigo cu cea în care Mec Total Euxin, aparţinând omului de afaceri Ioan Ferenţiu, a încasat în 29 deembrie 2005, de la Primăria Petroşani, peste un miliard de lei pentru nişte linii trase pe asfalt în parcarea de la Piaţă. Şi atunci, eminenţii jurişti ai Primăriei Petroşani, sub coordonarea secretarului Adrian Neagoe, au reuşit să piardă procesul cu firma lui Ferenţiu şi să facă primăria bună de plată. Plata s-a făcut la urgenţă cu OP nr. 1530 din 29 decembrie 2005. Extenuată de efortul depus, imediat după pierderea procesului, doamna Anca Zaharie, jurista primăriei, a achiziţionat de la Ferenţiu un autoturism marca Nubira II. Păstrând tradiţia, juriştii primăriei Petroşani, aflaţi sub coordonarea secretarului Adrian Negoe, pierd pe bandă rulantă procesele, punându-l pe primarul Ridzi în situaţia de a încheia contracte cu firme de avocatură care să reprezinte în instanţă interesele primăriei. Poate dacă o făcea mai devreme, nu mai trebuiau plătite miliarde lui Siminel Iordache pentru nişte roabe de mizerie scoase din incinta cinematografului Victoria şi pe care primăria le putea scoate cu VMG-iştii. Şi dacă tot apelează la firme de avocatură, la ce mai ţine cohorta de jurisde angajate la primărie?

Siminel Iordache este un favorit şi al justiţiei hunedorene, câştigând pe bandă rulantă toate procesele cu instituţiile statului, indiferent că se numesc Primăria Municipiului Petroşani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspecţia Muncii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sau Oficiul Naţional Pentru Jocuri de Noroc.

Cel mai mult a câştigat Siminel pe la mijlocul deceniului trecut, când a reuşit prin comasări de terenuri şi anularea în instanţă a unui act de donaţie făcut în 1972 în favoarea Consiliului Local Petroşani, să pună mâna pe un teren situat în vecinătatea Spitalului de Urgenţă pe care l-a vândut mai apoi cu cinci miliarde de lei unui lanţ de magazine. Din nu se ştie ce motive, nici atunci juriştii primăriei nu au uzat de căile legale de atac, favorizând samsarii de terenuri.

Cum subiectul este vast şi necesită spaţiu pentru publicare în facsimil a unor documente, îl vom dezvolta în numerele viitoare.

Andrei VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: