Hunedoara la Târgul Naţional de Turism al României

   intalnire-cj-turism      În perioada 17 – 20 noiembrie, la Bucureşti se va desfăşura cea de-a XXXVI-a ediţie a Târgului Naţional de Turism al României, la care va fi prezent şi judeţul Hunedoara. Acest eveniment îşi propune să promoveze turismul şi tradiţiile locale din fiecare zonă a ţării. Pentru ca prezenţa judeţului Hunedoara la târg să-şi atingă scopul, acela de a aduce turişti în judeţ, de a promova obiectivele istorice, zonele de interes cultural şi de agrement, conducerile Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Camera de Comerţ au dorit să se consulte, pentru prima oară într-un cadru organizat, cu reprezentanţii zonelor de atracţie turistică din judeţ. Târgul se adresează şi agenţiilor de turism care îşi pot face o idee despre oferta care există în judeţul Hunedoara, în orice anotimp.

Pentru ca prezenţa judeţului Hunedoara la târg să-şi atingă scopul, acela de a aduce turişti în judeţ, de a promova obiectivele istorice, zonele de interes cultural şi de agrement, noua echipă a Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Camera de Comerţ au dorit să se consulte cu reprezentanţii zonelor de atracţie turistică din judeţ. Scopul întâlnirii, care a avut loc la sediul CJ Hunedoara în data de 19 octombrie 2016, a fost acela de a găsi cele mai bune soluţii şi modalităţi de promovare a judeţului la această nouă ediţie a TTR, în contextul în care evenimentul se desfăşoară înaintea sărbătorilor de iarnă şi a deschiderii sezonului în zona montană. Este, de altfel, pentru prima dată când operatorii din turism, reprezentanţii instituţiilor care administrează monumente istorice au o astfel de întâlnire punctuală, organizată la iniţiativa conducerii ADEH. Judeţul Hunedoara participă la târgul de la Romexpo cu un stand cu o suprafaţă de 57,75 mp, ce va fi amenajat în pavilionul C, de maxim interes. În urma discuţiilor, s-a hotarât să se pună accentul pe promovarea staţiunilor Straja, Parâng şi Râuşor, a sporturilor montane care se pot practica aici, a posibilităţilor de cazare şi a obiectivelor care pot fi vizitate în împrejurimi. O altă componentă importantă vizează promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare din această perioadă a anului. În plus, vor exista la stand mici evenimente care să atragă cât mai mulţi vizitatori: de la degustări de produse specifice judeţului Hunedoara, la filme de prezentare a celor mai reprezentative zone din judeţ, până la mini-spectacole susţinute de artişti profesionişti şi amatori.

Târgul se adresează, în egală măsură, şi agenţiilor de turism care îşi pot face o idee despre oferta bogată şi diversificată care există în judeţul Hunedoara, nu doar în perioada sezonului de iarnă.

La întâlnirea care a aavut loc la Deva au participat: Constantin Tinca – directorul Castelului Corvinilor Hunedoara, Liliana Ţolaş – directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Alin Suciu – Cetatea Devei, Vladimir Brilinsky – administratorul sitului Sarmizegetusa Regia, Maria Orlandea – Muzeul Aurului Brad, Alin Alimpesc – Administraţia Parcului Naţional Retezat, Veronica Bârlea – Cetatea Mălăieşti, Traian Melha – Băile Daco-Romane Geoagiu Băi, Bianca Marcu – Primăria Oraşului Geoagiu, Ioan Sicoe – Direcţia Judeţeană de Cultură, Tatiana Rovinaru – preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din judeţul Hunedoara, Andreea Mateiaş – reprezentantul Hotel Rusu Parâng, Corina Silaghi, Mihaela Dobre şi Sanda Moroşan – administratori de pensiune în Straja, Dorin Chiriţă – preşedintele Asociaţiei “Pro Straja”, Emil Părău – administratorul SC Comexim-R SRL Lupeni.

Consiliul Judeţean Huneodara a fost reprezetat de vicepreşedintele Mircea Bobora şi consilierul judeţean Eduard Felciuc, Camera de Comerţ Hunedoara a fost reprezentantă de Crinela Gafton, director general, şi ADEH Hunedoara de directorul Radu Barb.

Angella DUMITRAŞCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: