Pensionarii aşteaptă ca softul pentru recalcularea pensiilor să fie funcţional

vochitoiu-haralambie   După modificările aduse legii privind sistemul unitar de pensii publice, pensionarii trebuie să mai aştepte recalcularea pensiilor, pentru că, la ora actuală softul nu este funcţional. Pentru remedierea acestei situaţii, senatorul Haralambie Vochiţoiu a intervenit la ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru.

„Nu-mi permit să amăgesc pensionarii cu o lege care există doar pe hârtie. M-am întâlnit cu domnul ministru Dragoş Pîslaru, iar finalul discuţiei este clar: în cel mult 90 de zile, pe un grafic stabilit, şi când vorbesc de grafic, vorbesc de punerea pe hârtie a unor paşi care trebuie urmaţi, acel soft care împiedică aplicarea legii va deveni funcţional. Ne-am dat reciproc tot concursul, iar eu am promis în faţa ministrului că voi sprijini întregul demers şi că la finalul celor 90 de zile pensiile oamenilor să poată fi recalculate”, a declarat domnul senator Haralambie VOCHIŢOIU.

Legea 155/2016 face referire la scăderea stagiului de cotizare pentru minerii care au cel puţin 20 de ani vechime la locul de muncă în condiţii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: