Timişul colectează taxele şi impozitele, Hunedoara luptă cu evazioniştii

molotProtestele angajaţilor de la Finanţele Publice Timişoara au înduplecat Guvernul care nu mai mută sediul Finanţelor Publice pe regiunea Vest la Deva, ci îl lasă la Timişoara. Pentru că hunedorenii au ameninţat doar că se vor opune oricărui sediu administrativ al unui instituţii descentralizate, iar la proteste vor participa toţi locuitorii judeţului nu doar angajaţii unei descentralizate, Executivul i-a lăsat Direcţia Antifraudă, pentru că în Hunedoara e risc mare de evaziune fiscală. Liderii USL Hunedoara, cei care spuneau la începutul acestei săptămâni că Guvernul nu trebuie să cedeze presiunii străzii, s-au apucat de proteste. Primul pas, nu mai răspund la telefon.

Guvernul a aprobat, miercuri, cele opt sedii ale Direcţiilor Finanţelor Publice regionale şi antifraudă.

„A fost o discuţie destul de aprinsă în media şi în teritoriu, decizia a fost adoptată astăzi şi toate cele opt sedii ale Direcţiilor Finanţelor Publice regionale şi antifraudă au fost aprobate astăzi.
Principiul a fost acela ca Administraţia Fiscală Regională să fie în cel mai mare oraş, care are cel mai mare număr de contribuabili şi, sper să nu greşesc, cred că este vorba despre: Cluj, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti, iar Direcţiile Antifraudă în acele oraşe care, fie au activităţi specifice frontierelor, zonelor de… Constanţa, Suceava, Oradea – în aşa fel încât să avem o repartizare uniformă în teritoriu şi o capacitate administrativă net îmbunătăţită”, a declarat premierul Victor Ponta la finele şedinţei de Guvern.

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice,  stabilirea sediilor regionale s-a făcut pe baza deciziei Guvernului României. Propunerile au fost în favoarea municipiilor cu pondere economic semnificativă şi în care nivelul realizat al veniturilor bugetare şi numărul de contribuabili sunt ridicate, cu luarea în considerare a criteriului geografic.

Judeţului Hunedoara i se dă Direcţia Antifraudă din cauza riscului mare de evaziune fiscală

“Sediile structurilor regionale antifraudă au fost stabilite în localităţi din zone care prezintă riscuri ridicate de evaziune fiscală sau în zone limitrofe frontierelor după cum urmează: Suceava, Constanţa, Alexandria, Târgu-Jiu, Deva, Oradea, Sibiu, Bucureşti” spun reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Liderii USL Hunedoara spuneau la începutul acestei săptămâni că Guvernul nu ar trebui să cedeze presiunii greviştilor de la Timişoara şi să îşi menţină decizia ca sediu regional al Finanţelor să fie la Deva. Liderii USL, dar şi deputaţii şi senatorii Alianţei, spun că în caz contrar Hunedoara se va opune oricărui sediu administrativ al unui instituţii descentralizate.

Preşedintele Mircea Ioan Moloţ ameninţă că la protest vor ieşi toţi hunedorenii nu numai salariaţii unei instituţii descentralizate.

„Ce ar fi să facem şi noi. Cu prima şedinţă în care se va stabili un sediu de o altă descentralizată,  de vânători, de pescari, nu are nicio importanţă, să facem şi noi grevă că o vrem la Deva. Dacă Guvernul cedează este grav pentru că la prima descentralizare care se va stabili o locaţie Deva va fi prima în revoltă şi eu nu o să scot numai o anumită direcţie, voi încerca să fac grevă cu toţi locuitorii judeţului Hunedoara. Îmi asum ce am spus”, a declarat, luni, preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: