Turismul, alternativă viabilă în dezvoltarea Văii Jiului

parang cu drumul  În proiectul pe care îl au în pregătire pentru Valea Jiului, PSD are în vedere un capitol distinct care să vizeze dezvoltarea turismului în această zonă.

„Există un potenţial uriaş al acestei zone. Sunt puţine zone în România aşa frumoase ca Valea Jiului şi cu poosibilităţi foarte mari de a face turism. Nimeni la această oră nu poate să spună care este potenţialul zonei şi după părerea mea, este uriaş.

Nu există locşor în această zonă care să nu fie frumos şi care să nu poată să devină atractiv, pentru turişti şi deasemnea, toate aceste lucruri să concure la creşterea atractivităţii pentru posibile investiţii. Se tot vorbeşte de atragerea de investitori. Cum să-i ceri unui investitor să vină într-o zonă în care nu are infrastructura dezvoltată, pentru că omul ăla vine să-şi dezvolte o afacere din care să facă profit şi nu să aibă probleme. Şi, în aceste condiţii nu vrem să facem un plan de dezvoltare, la care să renunţăm pur şi simplu, ci în programul nostru de guvernare cu care vom veni la sfârşitul verii, va fi bugetat după programul de dezvoltare locală pe care l-am făcut la minister, se va stabili perioada de ani, cinci sau şapte, cu etape intermediare şi cu suma totală a programului, defalcată pe fiecare an, cuprinsă în bugetul de stat, în aşa fel încât nimeni să nu mai permită ca acest program să fie rupt, pentru că va fi de succes, dacă va fi dus până la capăt”, a spus fostul vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: