Priorităţile social democrate

Cristian Resmerita Activitatea mea ca deputat poate fi concretizată prin actele normative adoptate în această perioadă şi identificată cu politicile implementate de guvernul social-democrat, formaţiune din care am făcut parte fără întreruperi de la intrarea mea în politică.

Începând cu 7 mai 2012 , odată cu instalarea Guvernului condus de Victor Ponta, social – democraţia a adus ţara pe un făgaş de normalitate, s-a trecut de la o politică de dreapta iresponsabilă, lipsită de viziune, bazată pe dezordine şi risipă care a dus ţara în haos şi disperare, la o politică de stânga, competentă, eficientă care a dus la creştere economică şi renaşterea speranţelor românilor.

Până la data de 21 decembrie 2015, când mandatul acestui guvern s-a încheiat datorită unui tragic eveniment, guvernarea social-democrată a reuşit să asigure relansarea României, să îndrepte toate nedreptăţile făcute de guvernarea iresponsabilă de dreapta şi să aducă România la un prag de creştere economică de 3,5%, care a situat-o în anul 2013 pe primul loc în Uniunea Europeană.

Edificatoare în acest sens sunt politicile aplicate de guvernarea social democrată astfel:

– au fost reîntregite toate salariile bugetarilor tăiate cu 25% în timpul guvernării PD-L

– a fost restituită tuturor pensionarilor contribuţia de asigurări de sănătate reţinută ilegal din pensii de Guvernul Boc şi au fost majorate pensiile cu rata inflaţiei aferentă anilor 2013,2014,2015.

– salariul minim garantat a crescut gradual de la 700 lei cât era la 1 ianuarie 2013 la 1250 lei începând cu 01 mai 2016.

– s-a redus rata şomajului şi după ce în perioada 2009-2011 au fost desfiinţate peste 700.000 de locuri de muncă, prin închideri de firme, spitale şi şcoli, guvernarea social-democrată a creat peste 150.000 locuri de muncă.

– au fost dublate alocaţiile pentru copii

– au fost reduse taxele şi impozitele, s-a redus tva-ul la alimente de la 24% la 9 % şi tot datorită politicii Guvernului social-democrat condus de Victor Ponta, tva-ul s-a redus pentru toate produsele de la 24% la 20%.

– s-au majorat salariile tuturor bugetarilor cu 10%;

– s-au majorat cu 25% salariile angajaţilor din sănătate şi educaţie

– s-a adoptat legea amnistiei pentru mame şi pensionari a căror drepturi au fost calculate eronat din vina institutiilor statului şi pentru angajaţii din învăţămant beneficiari ai sporului de izolare între anii 2010-2012.

Subliniem faptul că, Guvernul Ponta este cel care a şters datoriile istorice ale Companiei Naţionale a Huilei, a înfiinţat Complexul Energetic Hunedoara cu sediul în Valea Jiului şi a fost singurul guvern care după 20 de ani, timp în care s-au făcut doar închideri de mine şi disponibilizări repetate de personal, s-au făcut peste 300 de angajări în minerit, persoane direct productive, pe locuri de muncă nou create.

– în iulie 2015 a fost adoptată Legea 192/2015 conform căreia urmează să se recalculeze pensiile celor care au lucrat în grupele I şi II de muncă până la data de 1 ianuarie 2011.

– restituirea gratuităţilor pensionarilor mineri.

Ce am realizat în perioada cât am fost deputat

Dacă alţi candidaţi pot să vă prezinte doar intenţii şi propuneri, eu vă voi prezenta ce am realizat în perioada celor două mandate, respectiv 2008-2016, pe lângă contribuţia adusă pe plan legislativ, o altă parte a activităţii mele s-a concretizat prin atragerea fondurilor de finanţare necesare implementării unor proiecte pentru municipiul Lupeni.

Voi trece în revistă doar cele importante proiecte începute şi finalizate în perioada 2008-2016, împreună cu administraţia locală şi dumneavoastră cetăţenii municipiului Lupeni

– Gazul metan a fost introdus în 90% din blocurile din oraş şi în toate înstituţiile publice.

– A fost reabilitat Palatul Cultural Minerul din Lupeni, care a devenit o adevărată bijuterie arhitecturală, unic în judeţul nostru şi aducând astfel alături de deschiderea spre cultură pentru cetăţenii oraşului şi un plus pentru imaginea oraşului, modernizarea şi înfrumuseţarea acestuia fiind unul dintre cele mai importante obiective.

– Au fost reabilitate clădirile Primăriei, Şcoala Generală nr. 1, Şcoala Generală nr. 2

– După lupta care s-a dat pentru salvarea de la închiderea Spitalului Municipal Lupeni de către guvernul Boc, a fost realizată reabilitarea şi dotarea Ambulatoriului cu cea mai performantă aparatură, un proiect de maximă importanţă pentru locuitorii din municipiul Lupeni.

– Au fost reabilitate drumuri, strazi şi poduri şi vorbim aici de reabilitarea şoselei de centură, reabilitarea Străzii Vitoş Gavrilă, reabilitarea celor două pasaje de cale ferată, a fost reabilită intrarea şi ieşirea din Lupeni pe DN66A, reabilitarea Podului Tusu

– Au fost efectuate lucrări de lărgire a drumului care duce în Staţiunea Straja reuşind astfel să fluidizăm circulaţia spre staţiune şi a fost reabilitat drumul spre Straja , DJ 664A Lupeni-Straja.

– A fost reabilitat iluminatul public şi modernizat Centrul Vechi al municipiului Lupeni.

– A fost instalat un Sistem de Supraveghere Video Urbană pentru a asigura creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor.

– Au fost construite două blocuri de locuinţe moderne ANL pentru tineri

– A fost reabilitată fosta Casă a Muzicii şi a fost înfiinţat un modul SMURD, pentru a veni mai repede în sprijinul cetăţenilor în situaţii de urgenţă.

– A fost construită Grădiniţa cu Program Normal Şcoala Generală nr. 1, aflată pe strada Parângului, o grădinită modernă, cu dotări care oferă condiţii de studiu pentru copii la nivel european.

– Prin proiectul de mare anvergură realizat în Staţiunea Straja prin investiţiile realizate aici si care cuprind telegondole, telescaun, amenajarea pârtiilor, instalaţii de producere zăpadă artificială, utilaje pentru întreţinerea pârtiilor, aceasta a devenit o staţiune de interes naţional, aducând anual în sezon peste 3000 de turişti.

– A fost construit Centrul de Informare Turistică. – Au fost reabilitate instituţiile de învăţământ şi dotate cu centrale termice.

– Au fost construite săli de sport la şcoala Generală nr. 2 şi Liceul Teoretic

– Au fost reabilitate faţadele blocurilor nr. 3, 5 şi 7 de pe Strada Vâscozei.

– Au fost amenajate parcuri şi locuri de joacă pentru copii şi au fost dotate cu complexe moderne de joacă.

Urmare a tuturor proiectelor imlementate în municipiul Lupeni prin investiţiile realizate în Staţiunea Straja, reabilitarea Şoselei de Centură care permite astfel accesul mai rapid şi in condiţii de siguranţă pentru autotvehicolele de mare tonaj, au fost create în această perioadă peste 2000 de locuri de muncă pe raza municipiului Lupeni, atât în Staţiunea Turistică Straja dar şi prin atragerea unor investitori importanţi precum SC TRW SRL, SC AUTOCOM AMICII SRL, SC ECCEBA SRL, SC MANTEX SRL.

LUPENI UN NOU ÎNCEPUT!

Ce îmi propun să realizez în acest mandat

Mulţi pot să propună, să facă proiecte, însă cel mai important este să faci proiecte dar să vii şi cu soluţiile de finanţare pentru acestea.

Proiectul pe care îl voi propune pentru municipiul Lupeni denumit sugestiv Lupeni un nou început, cuprinde o serie de proiecte pentru care voi propune şi sursele de finanţare.

– Introducerea gazului metan pentru cei care locuiesc la case.

– reabilitarea termică prin anveloparea termică a blocurilor şi refacerea faţadelor blocurilor precum şi acoperirea cu şarpantă a acestora, prin respectarea unui program de urbanism care să contribuie atât la îmbunătăţirea confortului cetăţenilor dar şi la infrumuseţarea oraşului din punct de vederea al aspectului clădirilor.

– reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere din întreg oraşul, aleilor pietonale, străduţe şi alei dintre blocuri, refacerea bordurilor şi amenajarea unor parcări în jurul blocurilor

– refacerea iluminatului public pe bulevard şi în cartiere acolo unde este cazul, realizarea iluminatului ornamental în parcuri şi mobilarea acestora

– reabilitare reţelei de canalizare la nivelul oraşului.

– Pentru Staţiunea Straja vom efectua lucrări de asfaltare a căilor de acces şi aleilor, modernizarea Centrului Salvamont, sistematizarea colectării şi transportului gunoiului menajer, se vor efectua lucrări pentru introducerea canalizării şi evacuarea apelor uzate ,

– Construirea unei Săli Polivalente

– Reabilitare infrastructură rutieră şi apă-canal în Cartierul Ştefan, refacerea iluminatului stradal acolo unde este cazul

– Reabilitarea bazelor sportive

– Implementarea sistemului de plată on-line a taxelor şi impozitelor, pentru a evita aglomeraţia la plata acestora la ghişeu.

– Acordarea de burse şcolare pentru sprijinirea elevilor cu probleme sociale dar şi pentru incurajarea performanţei

– Înfiinţarea unui birou specializat care să acorde consultanţă cetăţenilor pentru constituirea asociaţiilor de proprietari şi astfel încât pe o axă a programului de finanţare 2014-2020, să putem obţine finanţare europeană pentru reabilitarea termică a blocurilor.

– Reabilitarea Cinematografului,

– Aducerea unor medici noi bine pregătiţi la Spitalul Municipal Lupeni.

– Crearea de noi locuri de muncă prin acordarea unor facilităţi la plata impozitelor investitorilor.

– Pensionarii, persoanele vârstnice şi cele cu venituri mici se vor afla permanent in atenţia primarului şi a aleşilor locali, vom avea în vedere acordarea unor reduceri la impozite şi taxe pentru cei cu venituri foate mici, ajutoare materiale şi alte suplimente permise de lege;           În stabilirea obiectivelor pentru următorii 4 ani mă bazez pe experienţa acumulată în anii anteriori, atât în cele două mandate de deputat cât şi în perioada cât am fost consilier în Consiliul Local al municipiului Lupeni, dar şi pe maturitatea şi responsabilitatea cetăţenilor municipiului Lupeni.

Mă voi baza pe sprijinul membrilor de partid, al membrilor Consiliului şi al Biroului Executiv al PSD Lupeni, care cu profesionalism şi dăruire faţă de comunitate s-au implicat în identificarea problemelor cu care se confruntă comunitatea şi găsirea soluţiilor pentru a veni în spriinul cetăţenilor.

Voi aduce în atenţia dvs. faptul că Organizaţia PSD Lupeni dispune de un număr foarte mare de membrii, cu preocupări şi pregătiri din cele mai diverse sectoare de activitate muncitori, mineri, cadre tehnico-economice, medici, studenţi, cadre didactice, dar şi pensionari, şomeri sau persoane fără ocupaţie. Această diversitate ne-a dat posibilitatea să cunoaştem problemele cu care se confruntă fiecare categorie socială, de la cei cu mai puţină pregătire până la cei foarte clalificaţi profesional, să cunoaştem multe dintre aspectele veieţii de zi cu zi, să ne implicăm şi să găsim soluţii pentru problemele sau dorinţele fiecărei categorii sociale în parte.

Din această perspectivă, vă propunem o listă cu persoane pentru un Consiliu Local competent, care să acopere toate domeniile de activitate şi care au în spatele lor o bogată experienţă atât ca activitate profesională dar şi de administraţie locală.

De asemenea, vă propunem în persoana lui Cristian Resmeriţă, un primar tânăr, cu viziune, cu o bogată experienţă în domeniul administraţiei locale dar şi la nivel central, o persoană puternică, care nu a ezitat niciodată să se pună în slujba intereselor cetăţenilor, a comunităţii, care a dat dovadă de profesionalism pe parcursul intregii cariere atat ca profesor cât şi ca deputat, de a cărui probitate profesională şi morală se leagă majoritatea proiectelor care s-au derulat în municipiul Lupeni în ultimii 8 ani şi care reprezintă garanţia realizării acestui program.

Această ofertă electorală este deschisă tuturor propunerilor care vin din partea dumneavoastră, ea urmând să fie completată cu toate acele propuneri care vin să aducă bunăstare şi un trai în condiţii decente pentru toţi locuitorii Lupeniului .

Vă mulţumim dumneavoastră, cetăţenilor municipiului Lupeni, care ne-aţi fost aproape în tot acest timp şi ne exprimăm convingerea că veţi acorda votul de încredere echipei cele mai bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: