Ansamblul folcloric Bujorii Muntelui, aplaudat la Ziua Costumului Popular de la Năsăud

bujorii muntelui petrila      Un eveniment impresionant a avut loc zilele trecute, la Năsăud. Portul tradiţional este simbolul identităţii noastre naţionale, iar obiceiul Maialului elevilor năsăudeni, aflat la cea de-a 145 a ediţie, a fost completat în data de 15 mai de Ziua Costumului Popular. Peste 5000 de români, îmbrăcaţi în straie populare au defilat prin Năsăud şi au încins pe stadionul local „Roata de la Runc” şi hora tradiţională. Printre invitaţi s-au regăsit vicepremierul Vasile Dâncu ( n.r. care este de fel din zonă), deputatul Doina Pană, Natalia Intotero, preşedinţi de consilii judeţene, primari, etc.

foto nasaud   Prezent la marea horă, coregraful Marin Barbu cunoscut şi sub numele de ” Nea Mărin” vrea ca anul viitor să rediteze acest eveniment „Dacă anul acesta este doar începutul, în ediţia următoare vrem să intrăm cu această manifestare în cartea recordurilor„, a declarat acesta presei.

Printre invitaţi la acest eveniment grandios s-au regăsit şi membrii Ansambului Bujorii Muntelui din oraşul Petrila, care au dus cu cinste stindardul păstrării nealterate a tradiţiilor şi obiceurilor din Valea Jiului şi din judeţul Hunedoara, prezentând celor peste 5000 de participanţi la eveniment , un inedit program artistic. „Bucurie, încântare, emoţie şi mândrie că suntem vrednicii păstrători ai tradiţiilor populare româneşi au fost stările sufleteşti trăite de membrii Ansamblului Folcloric Bujorii Muntelui de Ziua Naţională a Costumului Popular, care s-a sărbătorit la Nasăud. A fost o onoare pentru noi să participăm la acest eveniment şi adresăm mulţumiri deputatului Natalia Intotero, viceprimarului oraşului Petrila Vasile Jurca pentru sprijinul acordat cu deplasarea, doamnei Doiniţa Bălănesc pentru toate eforturile depuse şi că ne-a fost alături”, a ţinut să declare profesorul Iulian Doda, coordonatorul ansamblului petrilean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: