Dosarul Telegondola de la Vulcan este aproape de finalizare

    masoni     Durata mare a anchetei legate de dosarul Telegondolei de la Pasul Vulcan a creat în opinia publică bănuiala legitimă că la mijloc ar fi vorba despre anumite intervenţii care au dus la tergiversarea anchetei aproape doi ani de zile fără a avea nici un rezultat palpabil. Acestă bănuială este oarecum justificată şi prin calitatea celor implicaţi, persoane cu bani şi relaţii la toate nivelurile în instituţiile statului. Ile Gheorghe, primar de Vulcan, Faur Daniel, patron Acomin S.A. şi Quasar S.A. şi Prisacariu Mihai, patron ICPM S.A. cu toţii având grade înalte în masonerie, societate semisecretă cu ramificaţii în toate structurile administrative, procuratură, poliţie, justiţie, guvern şi servicii secrete.

Masonii se judecă între ei

La presiunea Uniunii Europene, Consiliul Superior al Magistraturii a adoptat, o hotărâre care presupune că magistraţii care fac parte din organizaţiile masonice trebuie să îşi declare apartenenţa. Câţi magistraţi au făcut acest lucru nu am aflat încă, dar cu siguranţă nu sunt prea mulţi, având în vedere că jurământul masonic interzice să divulgi apartenenţa la masonerie. Şi cum pentru un mason jurământul masonic primează în faţa oricărui alt jurământ, cu siguranţă acesta nu a fost încălcat de magistraţii masoni. Mai mult, CSM a hotărât conform directivei UE ca judecători masoni pot judeca alţi masoni. Ar fi interesant de aflat dacă un magistrat mason o să condamne un alt mason dacă primeşte ordin să îl favorizeze, ştiind că dacă nu o face va fi mutilat şi omorât? La fel se pune problema procurorilor şi poliţiştilor masoni care anchetează faptele săvârşite de un frate mason. Şi cum în cazul dosarului Telegondola este vorba despre trei masoni de grad înalt, bănuielile că procurorii de la Deva tergiversează ancheta, au o justificare cât se poate de legitimă.

Masonul jură să păstreze secretele altui mason pentru a-l proteja, chiar dacă aceasta implică ascunderea dovezilor unui delict. |n unele grade, trădarea şi crima sunt exceptate. Dar în gradele superioare nu sunt excepţii de la această promisiune de tăinuire a adevărului. Obligaţiile, dacă e să dăm crezare învăţăturilor masonice, pot cere unui mason să depună mărturie falsă, sperjur sau (în cazul unui judecător) să dea un verdict greşit pentru a proteja un frate mason.

Pedepse aspre pentru cei care încalcă jurământul

„Jur, în numele Arhitectului Suprem al tuturor lumilor să nu descopăr niciodată secretele, semnele, cuvintele, învăţăturile sau practicile francmasoneriei şi să păstrez tăcere veşnică asupra lor. Făgăduiesc şi jur să nu trădez niciodată nimic din acestea nici prin scris, nici prin grai, nici prin gesturi, nici să pun altcineva să scrie, să litografieze, să graveze, să tipărească ceva, să nu dau în vileag în vreun fel ceea ce mi s-a descoperit până în această clipă sau mi se va descoperi în viitor. Dacă nu mă voi ţine de cuvânt, mă oblig să mă supun la următoarea pedeapsă: să mi se ardă buzele cu fier înroşit, să mi se taie o mână, să mi se smulgă limba din gură, să mi se reteze gâtul, cadavrul meu să fie spânzurat în lojă în timpul primirii unui nou frate, iar după aceea să fie ars şi cenuşa aruncată în vânt”, se angajează purtătorii de şorţuleţ atunci când sunt primiţi în masonerie. Deşi pare pueril, pentru masoni respectarea jurământului este luată foarte în serios, excluderea din asociaţie putându-i lăsa fără protecţia de care beneficiază din partea celorlalţi fraţi masoni din poliţie, justiţie, servicii secrete şi celelalte structuri ale statului.

La dosarul Telegondola s-a lucrat constant şi ritmic

În urma Raportului Corpului de Control al Primului Ministru, organele de urmărire penală au fost sesizate, dosarul fiind înregistrat la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar la data de 22 mai 2014 a fost trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. În opinia unora, acesta a fost primul pas spre muşamalizare, dosarul în loc să fie instrumentat de DNA a fost pasat unei structuri de rang inferior, chiar în zona de influenţăa celor implicaţi.

Totuşi, mai este cineva care consideră că procurorii şi poliţiştii hunedoreni lucrează la acest caz şi nu au pus dosarul la naftalină. Este vorba despre cei de la Parchetul de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justişie, şefii procurorilor de la Deva, care într-un răspuns remis redacţiei noastre consi-deră că „în dosarul la care faceţi referire, până în acest moment s-a lucrat într-un mod constant şi ritmic astfel că acesta se află într-un stadiu avansat de soluţionare. Totodată, precizăm că la data de 30 iunie 2014 a fost începută urmărirea penală cu privire la infracţiunile de fals intelectual şi deturnare de fonduri”.

RASPUNS TELEGONDOLA   Acest răspuns este în ton cu altul trimis de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara care, făcând referire la dosarul înregistrat sub nr. 540/P/2014 precizează că: „în dosarul de mai sus a fost începută urmărirea penală in rem, şi se desfăşoară cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi deturnare de fonduri…”.

Dacă ar fi ză vorbim despre lucruri concrete, dosarul marelui jaf de la Telegondola din Vulcan zace de aproape doi ani de zile în nelucrare într-un fişet de la Procuratura din Deva deşi toate informaţiile de care aveau nevoie le-au primit „servite” odată cu plângerea înaintată de Corpul de Control al Primului Ministru.

Totuşi, faptul că familia primarului Ile şi-a vândut toate afacerile, iar acesta stă mai mult prin spitale pentru a-şi descoperi cât mai multe afecţiuni, ne duce cu gândul că procurorii de la Bucureşti nu mint, dosarul aflându-se într-adevăr într-un stadiu avansat de soluţionare. Dacă ţinem cont şi de recenta arestare a directorului Pregoterm, Marius Danci, într-un dosar care îi dă primarului Ile insomnii, putem trage nădejde că hegemonia acestuia asupra municipiului Vulcan va înceta curând, iar PSD trebuie să desemneze un alt candidat pentru fotoliul de primar.

Fără a pune la îndoială memoria cititorilor, revenim cu cîteva date din Raportul Corpului de Control al Primului Ministru, din care rezultă o pagubă de 7.478.545,90 RON (fără TVA), date prezentate şi în sesizarea făcută Parchetului General şi care stau la baza dosarului 540/P/2014.

La data de 23.12.2009, Acomin S.A. achiziţionează direct de la Leitner GmbH Austria, echipamente pentru telegondolă cu valoarea de 21.477.211,20 RON (fără TVA) pe care le vinde către Quasar S.A. şi Quasar Industries S.R.L., la care asociat/acţionar era acelaşi Faur Daniel Horia, care deţinea calitatea de administrator şi la Acomin S.A. Ulterior, componentele au fost reachiziţionate de Acomin S.A. cu valoarea totală de 28.955.757,10 RON (fără TVA) şi vândute primăriei Vulcan la preţul de 28.163.749,24 RON (fără TVA) rezultând o diferenţă de 7.478.545,90 RON (fără TVA).

Culmea este că, conform Raportului Corpului de Control al Primului Ministru, la data cumpărării, (23.12.2009) componentele telegondolei se aflau deja de o săptămână în custodia Primăriei Municipiului Vulcan, aşa cum rezultă din procesul verbal de custodie nr.33455/16.12.2009.  Probabil, aceasta este partea cu falsul intelectual menţionată de procurorii de la Bucureşti, faptă catalogată de cei care au efectuat controlul drept „fals intelectual”, faptă prevăzută de art. 289 Cod penal. Dovadă „servită” pentru procurorii de la Deva care mai au de clarificat partea cu „deturnarea de fonduri”, la care se câcîie de doi ani de zile. Probabil, aceasta este partea sensibilă, deturnarea de fonduri nefiind posibilă fără aportul ordonatorului principal de credite care pentru primăria Vulcan este nimeni altul decât masonoprimarul Gheorhge Ile. Cum prin derularea afacerii firmele masonului Faur s-au sustras şi de la plata taxelor către stat, în urma controlului rezultând şi faptul că firmele implicate, respectiv Acomin S.A. şi Leitner GmbH Austria au înregistrat sume diferite în declaraţiile recapitulative privind livrările / achiziţiile intracomunitare de bunuri diferenţa fiind de 30.159.868 RON, înstrăinarea bunurilor şi proprietăţilor pe care familia primarului Ile le avea în Vulcan, capătă un înţeles, mai nou politica instanţelor fiind de a recupera prejudiciul. Dacă este de unde, cei vizaţi neînstrăinându-şi bunurile, aşa cum se obişnuieşte.   Andrei VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: