Trofeul Finaliştilor de la Petroşani

afis tro final nou 2      Ultimul test oficial înainte de finala Campionatului Naţional de şah pentru copii şi juniori

Cu numai şapte zile înainte de finala Campionatului National de Şah pentru copii şi juniori, care va avea loc la Călimăneşti – Căciulata, în perioada 17 – 28 aprilie, Petroşaniul găzduieşte ultimul test oficial în cadrul concursului omologat FR Şah dotat cu premii „Trofeul Finaliştilor”. Competiţia este organizată de CSM Jiul Petroşani, în colaborare cu Consiliul Local şi Primăria municipiului Petroşani şi se va desfăşura la Şcoala Gimnazială „Avram Stanca”- Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani.

Se va juca pe grupe de vârstă: Şcolari, 7 ani, 9 ani, 11 ani, 13 ani, 15 ani, 20 ani şi boboci, cu premiere separată pentru grupele de copii 8 ani şi 10 ani. Şedinţa tehnică este programată pentru ziua de sâmbătă, 9 aprilie, ora 9:30, urmând ca de la ora 10:00 să înceapă şi prima rundă. Se va juca în sistem elveţian pe distanţa de 6 runde, cu un timp de joc de 61 minute /jucător pentru toată partida. Tot sâmbătă,de la ora 15:00, va avea loc şi concursul de dezlegări, cu un timp de gândire de 40 de minute. Arbitrajul va fi asigurat de Emil Deliman şi Antonio Deliman, ambii din Mediaş. Primii trei clasaţi, precum şi primul loc la fete vor fi recompensaţi cu trofee, medalii şi diplome.

            „Pentru concursul de dezlegări au fost selectate probleme şi studii foarte atractive,marea majoritate dintre ele fiind bazate pe logică. Având în vedere că este ultimul test înainte de naţionalele de copii şi juniori, ne aşteptăm la un număr de peste 50 de participanţi atât de pe local, de la cluburile din Vulcan şi Petroşani, cât şi din ţară, de la cluburi precum Timişoara, Mediaş, Gorj şi Deva”, a declarat Gheorghe Şcurhan,coordonator CSM Jiul Petroşani.(L.J.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: