După ce a îngropat mineritul din Valea Jiului, Bebe Nica se dă lovit

bebe nica curatat    Liderul Nica: Sindicatul Muntele nu-şi mai asumă reprezentativitatea

După ce în urmă cu ceva vreme îşi asuma schimbarea directorilor şi impunerea unui contract de muncă dezastruos, declarând în presa aservită că Muntele este singurul sindicat reprezentativ, lucru recunoscut şi de minister şi conducerea CEH ca fiind singura structură sindicală de la minele din Valea Jiului acceptată la negocierea Contractului Colectiv de Muncă, liderul Bebe Nica a ieşit public declarând că, „în aceste vremuri grele pentru complexul hunedorean, sindicatul Muntele nu-şi mai asumă reprezentativitatea în baza legii dialogului social până când Sindicatul Muntele nu va intra într-o evidenţă exactă a numărului de membri, o evidenţă care nu este denaturată de implicarea administraţiei în activitatea sindicală, noi, cei de la Muntele nu-i mai reprezentăm. Administraţia va trebui să decidă conform legii şi să facă în aşa fel încât să respecte legea Dialogului Social”.

Ce cameleon şi fariseu poate fi Bebe Nica ăsta. Implicarea administraţiei care atesta pe fals că Muntele are suficienţi membri pentru a deveni reprezentativ era ok, orice altfel de implicare fiind neavenită. Prin aceasta, Bebe Nica încearcă să forţeze noua administraţie la falsificarea evidenţelor pentru a-şi păstra poziţia dominantă asigurându-şi totodată o ieşire onorabilă în cazul în care lucrurile merg prost.

Liderul sindical Bebe Nica a pus semnificativ umărul la prăbuşirea Complexului regizând acţiunile protestatarului de serviciu de la mina Lonea, Vasile Păduraru, finalizate cu faimosul Protocol prin care ministrul Energiei, Andrei Dominic Gerea, acceptă „solicitările minerilor”. Protocolul este în realitate un document prin care guvernanţii primesc acordul sindicatelor de a închide minele viabile până în anul 2018. Prin semnarea acestui protocol, Bebe Nica şi-a trădat ortacii, iar acum se dă la fund invocând „implicarea administraţiei” în numărarea membrilor de sindicat de la Muntele. Câţi arginţi a luat Nica drept preţ al vânzării, probabil nu vom afla niciodată. Poate doar nivelul de trai mult deasupra veniturilor să-l dea de gol. Pentru a disimula intenţia de a închide minele, punctele care conţin aceste prevederi au fost plasate la mijlocul documentului. Astfel, la punctul 3 al protocolului se prevede demararea procedurilor de separare a Sucursalei Electrocentrale Paroşeni de Societatea Complexul Energetic Hunedoara iar la punctul 4 separarea legală a activităţii miniere de cea energetică.

Dacă programul de restructurare întocmit nu garantează viabilitatea activităţii. Cum până la această oră singurul program de restructurare, viabilizare, sau oricum s-ar numi el, este cel cu vânzarea fierului vechi de la Mintia, închirierea cabanei 5 Sud şi recuperarea banilor de la societăţile de termoficare falimentare, s-ar putea ca „viabilitatea activităţii” să nu prea fie în grafic, iar „separarea legală a activităţii miniere de cea energetică să se producă mai curând decât îşi imaginează cei care scandau, nu demult, în faţa CEH, „nu închideţi minele că vă rupem oasele”.

Cu sau fără implicarea conducerii în numărarea sindicaliştilor, decizia de abandonare a corabiei care se scufundă a fost deja luată de Bebe Nica şi ciracii săi, cu toţii pensionabili. Decizia a fost luată cu ocazia participării la confresul FNME care s-a ţinut luna trecută la Băile Olăneşti unde sindicaliştii s-au chefuit câteva zile pe banii muribundului Complex Energetic Hunedoara. Aici, printre grătare şi şpriţuri, Bebe Nica şi adjuncţii săi au ajuns la concluzia că au frecat-o destul în domeniul „inspecţiei sociale” mimând lupta sindicală „pentru locurile de muncă şi salariile ortacilor”, o retragere onorabilă la binemeritata pensie pentru limită de vârstă şi activitate depusă fiind mai mult decât oportună. Mai ales că treaba se cam împute, iar minerii, cu cuţitul la os, ar putea avea curiozităţi despre cum şi pe ce bani au pus sindicaliştii de la Muntele umărul la falimentarea CEH, iar sloganul cu „vă rupem oasele” să devină realitate.

Aşa că, indiferent cum va număra administraţia cotizanţii de la Muntele, treaba este deja convenită iar Bebe Nica îşi va lăsa din nou ortacii cu curu-n baltă. Aşa cum a mai făcut-o, căutând acum doar motivul pentru a arunca pisica moartă în curtea altora. Dacă administraţia actuală ar vrea să-i taie macaroana, ar proceda la fel ca cei dinainte numărând ca Roberta Anastase la votarea Legii Pensiilor, scoţându-l pe Bebe Nica din nou reprezentativ. Să vedem ce motive mai bagă atunci.

Andrei VLAD

 

 

4 comments

  1. Dinu spune:

    Nu e singurul si nu cel mai important. Reprezentantii tuturor celor care au fost la putere in ultimii 25 de ani sunt vinovati de distrugerea mineritului si a economiei Romaniei, intr-o masura mai mica ori mai mare. Ghici cine sunt acestia?!

  2. Cafe... spune:

    Acestia sunt cei care au fost adusi la conducerea CEH de catre Nica si clica lui de slugi, adica fosila comunista Blaj, Jujan, Popescu si Stoicescu, echipa aflata vesnic pe functii care nu se mai satura. Numai cel de sus va avea puterea sa-i sature pe imbuibatii astia.

  3. Dinu spune:

    Si cealalta echipa, neocomunista sau nu, s-a dovedit incapabila sa conduca si sa salveze CEH. In realitate, nu apartenenta la o ideologie, fie ea si comunista, este determinanta pentru rezolvarea problemelor de orice fel, ci moralitatea, buna-credinta, cinstea si competenta. De asemenea, este absolut necesar ca oricine este numit intr-o functie de conducere, sa nu apartina masoneriei ori altor forte oculte/discrete, altfel totul este in zadar. Romania si economia ei, societatea intreaga, nu trebuie sa fie sub controlul fortelor straine de interesele romanesti…Este nevoie de o noua si ampla nationalizare a industriei si a intregii economii, cu orice risc asumat de noi toti. TOTUL TREBUIE JUCAT PE CARTEA NATIONALA SI CRESTINA ALTFEL RISCAM SA DISPAREM CA NATIUNE LIBERA…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: