Moş Crăciun, întâmpinat de elevi la şezătoare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA           Aşa cum ne-au obişnuit an de an, cadrele didactice şi elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din municipiul Lupeni organizează cele mai frumoase serbări şcolare de final de an. Acum, a fost rândul elevilor de clasa I, pregăţiţi de Melania Nan. Serbarea de Moş Crăciun şi de final de an s-a transformat într-o frumoasă şi inedită şezătoare populară. Îmbrăcaţi în costume populare din mai multe zone ale ţării, elevii au oferit un program aplaudat de părinţi, bunici şi prietenii care au fost invitaţi la serbare. Despre şezătorile de altădată se vorbeşte mai puţin acum, în zilele noastre, în lumea gadgeturilor. Bunicii noştri, întâmpinau sărbătoarea Naşterii Domnului şi a Crăciunului, organizând şezători, la cei mai buni gospodari ai satelor, unde femeile torceau lână, ţeseau, brodau, spuneau ghicitori şi snoave până târziu în noapte. Iar bărbaţii, pregăteau colindele şi strigăturile de Pluguşor de la Anul Nou.

Vă poftim cu mic cu mareOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Să veniţi la ast’ serbare

Copiii în mândre straie

Au sosit la şezătoare

Haideţi să ne bucurăm

Să cântăm şi să lucrăm …

Cu astfel de mesaj i-au întîmpinat elevii clasei I pe înalţii oaspeţi. Printre aceştia s-au regăsit şi funcţionari ai primăriei municipiului Lupeni, care au sprijinit prin proiecte, fonduri consistente pentru modernizare şi pentru crearea celor mai bune condiţii de educaţie, în această unitate de învâţământ.

„Vreau să le urez tuturor cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor cele mai bune urări acum la final de an şi vreau să reiterez încă odată că vom face tot ceea ce este necesar pentru ca elevii noştri să beneficieze de cele mai bune condiţii în şcoli, anul viitor urmând să avem un amplu proiect de modernizări şi dotări pentru şcolile noastre”, a ţinut să declare primarul municipiului Lupeni.

Şezătoarea picilor a cuprins în program cântece religioase dedicate Naşterii Mântuitorului, poezii, scenata „Capra, negustorul şi moşul” iar interpretarea parcă a fost a unor mici actori, părinţii şi bunicii fiind încântaţi de munca şi strădania odraslelor lor. Moş Crăciun s-a lăsat aşteptat şi după ce i-au cântat şi l-au rugat să vină, acesta şi-a făcut apariţia în uralele mulţimii. Rând pe rând, cei mici au fost intervievaţi de Moş Crăciun şi pentru că au fost cuminţi, au învăţat bine au primit de la acesta tradiţionalele daruri. Au urmat tradiţionalele fotografii şi atmosfera de sărbătoare a fost întregită de urarea pe care au făcut-o dragei lor, Melania Nan, care şi-a serbat şi ziua de naştere. Cadru destoinic, descoperitor de talente şi un om dedicat meseriei care şi-a ales-o, le-a spus celor prezenţi că intensa muncă pe care o desfăşoară în cadrul şcolii (n.r. este şi director adjunct şi coodonator de programe) este pentru aceşti copii pe care îi iubeşte din suflet şi cărora le dedică aproape 80 la sută din timpul său.

“Fie ca taina sfântă a Naşterii Domnului să ne aducă bucuria şi emoţia Crăciunului, prin speranţa unui viitor mai bun”, a încheiat serbarea, profesorul şi directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale nr. 3 Lupeni, Melania Nan. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: