Voluntar pentru o zi la Casa Pollicino

ridzi sarmale   Joi, 17 decembrie, copiii şi tinerii cu dizabilităţi de la Casa Pollicino au fost vizitaţi de primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi. Aşa cum ne-a obişnuit, la marile sărbători, a fost voluntar pentru o zi. La bucătărie, acesta a împăturat sarmale şi le-a servit masa celor din centru. După aceea le-a împărţit tradiţionalele cadouri de la Moş Crăciun. Între acest centru, inaugurat şi sprijinit de italieni din Belluno şi administraţia publică locală este o colaborare strânsă, opt ani de colaborare.

“Fiecare an este mai bun, decât cel dinainte şi s-a bazat pe o strânsă colaborare cu Consiliul local Petroşani, SPLAS, etc. În cazul în care, Consiliul local Petroşani nu ar acorda subvenţia anuală, acest centru s-ar închide mâine, pentru că, partea italiană lucrează cu bani din donaţii. Este un efort remarcabil pentru ei, sa acorde cei 65% din costurile de funcţionare ale centrului nostru, dar cu aceşti bani nu poţi funcţiona la capacitate, iar restul ne vine din subvenţia alocată de la cei mai buni parteneri ai noştri”, a ţinut să declare directoarea Casei Pollicino, Florentina Presecan.

Acest centru ce deserveşte două categorii de beneficiari, 35 de copii şi tineri cu diferite dizabilităţi şi alţi 48 de beneficiari cu probleme de ordin social, este desevit de o echipă de nouă angajaţi.

            „Am venit astăzi la Casa Pollicino unde am pregătit împreună cu personalul de la bucătărie sarmale pentru cei mici şi, după masă, le vom dărui cu mare drag pachetele pe care le vedeţi şi care au venit de la Moş Crăciun. Am o mare bucurie ori de câte ori vin aici la aceşti copii şi tineri speciali şi care au nevoie de o atenţie deosebită din partea noastră, a tuturor„, a conchis primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi. (A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: