Omul sfinţeşte locul

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Dumnezeu ne va ajuta să facem lucruri bune, dacă avem suflet bun”

În urmă cu 23 de ani, se puneau bazele Bisericii Penticostale „Maranata” din Lupeni. Cu ajutorul autorităţilor locale şi cu sprijinul unor fraţi de dincolo a început munca sisifică a fratelui Gheorghe Mesaroş, cu timpul. Construcţia bisericii nu a fost una uşoară şi cu ajutorul lui Dumnezeu s-a reuşit finalizarea sa. Trecerea timpului şi-a spus cuvântul, în biserică trebuind să fie executate diferite lucrări de întreţinere şi modernizare. Aşa că fratele păstor şi-a atras de partea sa membri ai famliei şi împreună cu alţi credincioşi din comunitate au reuşit înfiinţarea Asociaţiei Glasul Penticostalilor.      Acum, aceasta, gestionează destinele a pste 323 de membri majori aşa cum sunt cunoscuţi aceştia în comunitate. De-a lungul timpului cu ajutorul deputatului Cristian Resmeriţă s-a reuşit atragerea unor sume importante de bani pentru cumpărarea scaunelor din biserică, staţie de sonorizare, etc. Iar acum după 23 de ani de la inaugurare, cu ajutorul sprijinului oferit de Guvernul Ponta s-a reuşit atragerea a nu mai îuţin de 84.000 de lei, pentru lucrări de reabilitare exterioare care au constat în izolarea termică şi îmbrăcarea scărilor cu granit special de trafic greu. Lucrările s-au încheiat şi pentru a aduce mulţimire celor care au sprijinit-o, membrii comunităţii penticostale din Lupeni, au organizat o zi specială, în care L-au slăvit pe Dumnezeu şi au primit cu bucurie, de la fratele păstor Daniel Răducanu (n.r primarul comunei Baru) vestea Naşterii Mântuitorului nostru, în ieslea păstorilor de la Betleem. Au participat ca şi invitaţi deputaţii: Laurenţiu Nistor, Sorin Marica, Cristian Resmeriţă, prefectul Sorin Vasilescu, primarul Cornel Resmeriţă, directori de deconcentrate şi instituţii din judeţ şi din Lupeni, consilieri locali, invitaţi care au contrubuit la susţinerea activităţilor din comunitatea penticostală din Lupeni.

În calitatea sa de gazdă şi de preşedinte al asociaţiei, Iacob Mesaroş a ţinut să le spună celor prezenţi: „În această zi dorim să aducem mulţumiri lui Dumnezeu pentru ceea ce am realizat la această casă de rugăciune şi persoanelor care s-au implicat pentru a obţine fondurile guvernamentale pentru renovarea acestei biserici. Serbarea noastră a început de dimineaţă şi am avut înalţi oaspeţi de la Deva şi de la Bucureşti, pe comisarul şef Florin Bolosin şi pe consilierul MAI, Ioan Pripu, care au avut mesaje deosebite pentru comunitatea noastră. Văd în rândul nostru directori de deconcentrate, de la alte instituţii. Acum 23 de ani, când s-a inaugurat această biserică, am avut în rândul nostru pe viceprimarul Bucur, care a ţinut o cuvântare din partea primăriei. Vreau să mulţumesc şi dnei ing. Ieşiu, care ne-a ajutat ori de câte ori am avut nevoie. Şi tuturor, dragi oaspeţi vă mulţumesc că sunteţi astăzi, aici, prezenţi cu noi. Domnul să vă binecuvânteze! În urmă cu opt ani, stătea cu noi tânărul deputat Cristian Resmeriţă. Toţi m-au întrebat atunci „cum susţii tu un om de la PSD când tu, eşti preşedinte la PNL? ” şi le-am răspuns „omul sfinţeşte locul”. În primul său mandat acesta ne-a obţinut şi primele fonduri guvernamentale necesare achiziţionării scaunelor şi altor materiale. În cel de-al doilea mandat, fiindcă dânsul nu trece ca alţii, ca găsca prin apă, prin intervenţiile făcute şi cu sprijinul venit de la premierul Victor Ponta, am obţinut suma de 84.000 lei. Şi iată că, am reuşit să finalizăm lucrările exterioare de izolaţie şi alte lucrări, am reabilitat scările şi ne mândrim acum cu ce biserică avem în oraşul nostru”.

Şi mesajul deputatului Cristian Resmeriţă a fost unul pe măsura modestiei sale, banii obţinuţi demonstrând lucrul bine făcut pentru interesul comunităţii pe care o reprezintă. „Doresc să mulţumesc bisericii pentru invitaţia făcută şi mă bucur că cei din conducerea bisericii au avut întotdeauna proiecte bune. Am avut şi sprijinul colegilor mei, cărora ţin să le mulţumesc, pentru că, numai împreună am reuşit acest lucru. Vreau să le urez celor care nu sunt din Lupeni şi care au fost astăzi alături de noi, fratelui Daniel Răducanu, să se simtă bine aici şi să facem în aşa fel ca pe viitor, să facem lucruri bune, pentru membrii bisericilor şi pentru comunităţile noastre în care trăim. Să ne ajute Dumnezeu să trăim cu copiii noştri, cu bunicii, cu părinţii şi familiile noastre în pace, în prosperitate şi cred că cel mai important, în linişte sufletească”.

În cuvantul său şi deputatul Laurenţiu Nistor a subliniat rolul pe care l-a jucat Guvernul Ponta în ultimii patru ani „Vreau ca toţi cetăţenii să simtă că trăiesc în România şi că se face ceva pentru ei. Sincer, vă mărturisesc acum în preajma sărbătorilor de iarnă, că nu o să avem sărbători liniştite, alţii au vrut altceva şi au dat jos un guvern, care timp de patru ani de zile a făcut cele mai bune lucruri pentru România şi pentru români. Dumnezeu ne va ajuta să facem în continuare lucruri bune, dacă avem suflet bun”.

Programul a continuat cu predica păstorului primar Daniel Răducanu de la Baru, care ne-a adus tuturor bucuria Naşterii Mântuitorului acesta declarând că duminică pentru comunitatea penticostală din Lupeni a venit Crăciunul cu acest dar minunat, prin înfrumuseţarea şi modernizarea bisericii. Iar cel mai înălţător moment al serii a fost când, împreună penticostali şi invitaţi au cântat la unison, tradiţionalul şi cunoscutul colind: O, ce veste minunată!                                                                                Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: