“Apa Serv Valea Jiului încheie anul 2015 bine, din punct de vedere managerial situându-se printre puţinele societăţi comerciale cu capital integral de stat care nu înregistrează pierderi”

        avram apa serv     Anul 2015 este un an plin de realizări pentru APA SERV Valea Jiului şi prima veste bună este că, se situează printre puţinele societăţi comerciale cu capital integral de stat care nu înregistrează pierderi. S-au făcut investiţii majore în extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în localităţile Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, pe un buget generos de peste 40 milioane de euro.

            „Vestea bună este şi felul în care am gestionat şi probeleme sensibile legate de planul tarifar asumat în contractul de finanţare şi am devenit la nivel de ţară, primul operator de servicii de utilitate publică care a aplicat pentru continuarea programului de investiţii, 2016 aducând peste 80 de milioane de euro pentru continuarea lucrărilor de modernizare a insfrastructurii de apă şi apă uzată, investiţii noi în special pentru zonele rurale de la Uricani şi Lupeni. Datorită colegilor, cărora doresc să le mulţumesc, suntem pe punctul de a încheia anul financiar 2015 fără niciun fel de datorii, cu indicatorii economici aflaţi pe plus la toate capitolele. Am reuşit să ne recuperăm şi bunurile aflate sub sechestru şi să ne achităm datoriile istorice către Apele Române. Astfel, Apa Serv Valea Jiului încheie anul 2015, din punct de vedere managerial, foarte bine, situându-se printre puţinele societăţi comerciale cu capital integral de stat, care nu înregistrează pierderi”, a ţinut să declare Costel Avra, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Din economiile făcute s-a reuşit achiziţionarea şi a unor utilaje nou extrem de necesare pentru lucrări, s-au făcut sute de racorduri noi, unele chiar în zone greu accesibile pentru locuitorii din Dărăneşti, Dâlja, Bosnia, etc. Prin investiţii s-a reuşit aducerea reţelei de apă şi de canalizare locuitorilor de la poalele Parângului, s-a reabilitat o parte din magistrala de la Petroşani care poate fi alimentată acum şi de la Valea de Peşti şi de la Taia. Prin implementarea unui sistem modern, consumatorii îşi pot plăti facurile şi on line, comisionul fiind achitat pe Apa Serv. În anul 2016 investiţiile vor continua cu lucrări de 37,8 milioane de lei pentru municipiul Lupeni, pentru 13 kilometri de reţea de apă nouă şi 12,3 kilometri de reţea de canalizare, o staţie de tratare a apei, două pentru apă uzată. O veste bună vine şi pentru locuitorii cartierului Ştefan, care va fi reabilitat integral. Şi la Uricani investiţiile vor costa 27,7 milioane de lei pentru 7 kilometri de reţea pentru apă şi 6 kilometri de canalizare. Tot pentru anul 2016, se are în atenţie reabilitarea staţiilor de tratare de la Zănoaga şi Taia, staţiile de la Jieţ, Polatişte şi reabilitarea a şase tronsoane de aducţiune de la Valea de Peşti.(A.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: