60 de candidaţi vor intra în cursa electorală

 natalia intontero    În urma unor discuţii purtate la nivelul organizaţiei judeţene a social democraţilor, s-au stabilit şi primii 60 de candidaţi, care vor intra în cursa electorală de anul viitor.

„Fiecare dintre candidaţi va trebui să prezinte un curicullum vitae, care va fi însoţit de o fişă care va fi completată pe propria răspundere, prin care aceştia îşi asumă că se încadrează în criteriile de etică şi conduită care au fost adoptate de curând, de PSD. Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii mei din teritoriu, nu avem în organizaţia judeţeană printre candidaţi persoane care să aibă probleme cu aceste criterii, dar vorm face cu siguranţă verificările necesare. În cadrul sedinţei Comitetului Executiv Judeţean s-a mai discitat şi despre implicarea şi participarea femeilor şi tinerilor în politică, în organizaţia hunedoreană aproximativ 25 % din candidaţii la consiliile locale şi la primprii fiind din rândul acestora. Vrem ca anul viitor, organizaţia PSD Hunedoara să obţină rezultate deosebite şi să ne clasăm printre primele judeţe din ţară”, a ţinut să ne declare deputatul Natalia Intotero, secretarul regional al PSD pentru regiunea Banat.

Potrivit Codului de etică şi conduită al social-democraţilor, nu vor avea susţinerea PSD persoanele împotriva cărora s-a început urmărirea penală, au fost trimise în judecată sau s-a pronunţat împotriva lor o hotărâre judecătorească de condamnare pentru fapte de corupţie, evaziune fiscală sau fapte comise cu violenţă. O altă situaţie de retragere a sprijinului politic se referă la persoanele care se află în stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar pentru orice tip de infracţiune. Acelaşi tratament se aplică şi celor care: au deţinut funcţii în organele de conducere la nivel central şi judeţean ale P.C.R., U.T.C. sau U.A.S.C.R.; au manifestat un comportament injurios, agresiv sau neadecvat faţă de cetăţeni; au avut atitudini şi declaraţii extremiste sau discriminatorii, de gen, religie sau naţionalitate; au fost membri sau colaboratori ai fostei Securităţi, ca poliţie politică sau au fost dovediţi ofiţeri acoperiţi. Nici cei care înregistrează datorii, ca persoană fizică, la bugetul local al comunităţii în care candidează sau au relaţii comerciale cu instituţia pentru care candidează sau cu instituţiile din subordinea acesteia nu vor mai beneficia de sprijinul politic al partidului.

O altă situaţie în care PSD nu va asigura sprijin politic unui posibil candidat la o funcţie publică aleasă sau numită se referă la persoanele care „au obţinut lucrări, diplome sau alte titluri ştiinţifice prin plagiat sau furt intelectual dovedit prin hotărâre judecătorească”.

Totodată, celor care „se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive privind incompatibilităţi sau conflict de interese” sau „au completat în fals sau cu omisiuni declaraţiile de avere sau de interese, în cazul în care aceste nereguli au fost constatate printr-o decizie definitivă a instanţei”, li se va retrage sprijinul politic al PSD. Codul de etică şi conduită se aplică tuturor persoanelor ce au calitatea de membri ai PSD, indiferent dacă ocupă sau nu funcţii politice, de reprezentare sau de conducere în diversele structuri politice.

Angella Dumitraşcu

One comment

  1. FANE spune:

    Aiurea,toti primarii PSD din Valea Jiului , cu exceptia lui Dunca , nu se incadreaza in aceste criterii,restul sunt urmariti penal,mai mult Buhaescu are in plus fata de ceilalti primari si un dosar deschis de ANI pentru conflict de interese ( si-a angajat nevasta ca consilier personal,fapta penala ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: