Administraţiile din Petrila şi Vulcan, premiate la Poiana Braşov

Pe 22 octombrie a avut loc, la Poiana Braşov, cel mai important eveniment al anului din administraţia publică: cea de-a XI-a ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă Administraţie.ro, eveniment organizat de Portalul naţional de Administraţie publică, împreună cu Oameni şi Companii, având ca partener Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

În cadrul Galei au fost premiate cele mai importante proiecte derulate în acest an de către instituţiile administraţiei publice locale. Au participat peste 100 de persoane, lideri din administraţia publică centrală şi locală, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. În cadrul galei au fost acordate mai multe premii, structurate pe mai multe categorii.

Două dintre administraţiile publice locale au fost şi ele premiate. Primul premiu a fost obţinut de Primăria municipiului Vulcan pentru proiectul „Modernizarea Colegiului Tehnic Mihai Viteazu” şi Primăria oraşului Petrila pentru proiectul „Modernizarea cabinetelor de specialitate ambulatorii din cadrul Centrului de Sănătate multifuncţional”. Valoarea totală a proiectului care se implementează la Vulcan este de 8.314.681, 26 de lei şi are ca scop îmbunătăţirea calităţii infrastructurii din educaţie în cadrul colegiului vulcănean prin reabilitarea şi modernizarea colegiului şi a sălii de sport din punct de vedere al infrastructurii, dotarea cu echipamente IT specifice laboratoarelor, creşterea siguranţei elevilor în incinta unităţii, integrarea şi reintegrarea în procesul educaţional al elevilor care provin din grupurile vulnerabile, etc.

În ceea ce priveşte proiectul din oraşul Petrila, acesta vizează extinderea serviciilor oferite în cadrul ambulatoriului integrat din oraşul Petrila şi crearea condiţiilor corespunzătoare pentru oferirea de servicii de asistenţă medicală. Ambulatoriul va fi reabilitat şi echipat, 11 cabinete amenajate şi achiziţionarrea a 77 de echipamente medicale. Valoarea totată a proiectului este de 9.763.680,03 lei. În cadrul centrului multifuncţional din Petrila vor funcţiona următoarele cabinete pentru specialităţile: Medicină Internă, Pediatrie, Cardiologie, Neurologie, Psihiatrie, Recuperare şi Medicină Fizică şi Balneologie, Chirurgie Generală, Obstretică Ginecologie, Ortopedie Traumatologie, La borator de Analize medicale, laborator Radiologie şi Imagistică, bază de tratament RMFB.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: